Teit Samsø står i dag med en dobbeltrolle, som måske ikke er så almindelig, men som for ham giver perfekt mening. Fra sin baggrund på scenen som skuespiller og sanger har han nu fundet vej til restaurantens verden, hvor han ikke blot er vært og restaurantchef, men også bringer sin kærlighed til performancen med ind i oplevelsen for gæsterne.

Restaurant Lara, beliggende i Gothersgade i Fredericia, er det nye samlingspunkt for folk, der elsker italiensk mad og hyggelig atmosfære – og ikke mindst en god fortælling. Restauranten, der kombinerer italienske klassikere med danske råvarer, er indrettet til at skabe nærvær og hygge. 

– Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor gæsterne kan smage på lidt af hvert og få en hyggelig stund, siger Teit, der i dag står i spidsen for den daglige drift sammen med restauratørparret Ibrahim og Fidan.

For Teit begyndte drømmen om at skabe et sted som Restaurant Lara længe før, han trådte ind i rollen som restaurantchef. 

– Altså, jeg tror, at det hele starter med, at jeg altid har haft en drøm om at have et spisested – at være en, der lavede noget comfort food, hvad end det måtte være. Men med nogle af de retter, jeg godt kunne lide hjemmefra, som jeg synes spillede godt sammen med mine venner, fortæller Teit og tilføjer, at teaterjob, ønsket om at kunne bruge mindre tid på transport og mere tid på familien var en vigtig del af beslutningen om at etablere sig i Fredericia.

En skæbnesvanger samtale med Ibrahim

Historien om, hvordan Teit blev en del af Restaurant Lara, er faktisk næsten lige så skæbnesvanger som en teaterforestilling, kan være. Efter at have været kunde hos Ibrahim på Assos Pizzeria gennem årene, fandt Teit en dag ud af, at Ibrahim havde åbnet en ny restaurant – her Restaurant Lara. 

– Jeg var lidt sent ude med en fødselsdagsgave til min far, så min bror og jeg blev enige om, at vi kunne give et gavekort til en fælles oplevelse for vores forældre. Vi sagde: ‘Der er jo det nye sted nede i byen, lad os prøve der.’ Jeg fandt telefonnummeret til restauranten Lara og ringede op – og Ibrahim tog telefonen. Han havde dog ikke noget gavekort, fordi det var et nyt sted, men han ville gerne hjælpe mig. Vi aftalte, at jeg kunne komme forbi, og jeg foreslog lidt frækt, om vi ikke bare kunne lave en video med ham og mig, så min far kunne få et digitalt gavekort. Vi gjorde det, og det endte i en jobsamtale, fortæller Teit med et smil.

Det gavekort førte til, at Teit i dag står som vært på Restaurant Lara og bidrager med sin særlige baggrund. Som mangeårig performer har Teit lært at komme tæt på sit publikum, noget han nu anvender som vært på restauranten. 

– Når jeg står på scenen, bukker jeg af og går hjem. Men her kan jeg hilse på folk, have nogle gode samtaler og være en del af deres aften, forklarer han.

Selskabsaftener med musik og nærvær

Restaurant Lara byder nemlig ikke kun på italiensk gastronomi. I weekenderne forvandles stedet til en selskabelig aften med musikalsk underholdning – en idé, der også udspringer af Teits fortid som syngende tjener på Wallmans i København. 

– Jeg vil gerne skabe en totaloplevelse. Da jeg arbejdede på Wallmans Saloner i København som syngende tjener, var vi hele tiden nede blandt gæsterne, sang og snakkede meget med dem. Jeg elskede det. Det at få lov at henvende sig og have nogle gode samtaler, fortæller Teit.

På lørdag klokken 20.00 står han selv på scenen sammen med sin guitarist, klar til at levere musikalsk underholdning. 

– Vi vil gerne opfordre gæsterne til at følge os på sociale medier, så de altid ved, når der sker noget særligt her på stedet, siger han og understreger, at Lara gerne vil være et sted, hvor folk ikke kun kommer for at spise, men også hænger ud med et glas vin eller en cocktail efter middagen, også nu på lørdag.

Selvom han stadig underholder, har han nu alligevel påtaget sig en noget anderledes rolle. Det handler ikke længere kun om at stå på scenen; nu er han også ansvarlig for at få tingene til at fungere bag kulisserne, og ifølge ham selv har det været en meget lærerig rejse.

– Det har været en brat overgang, og det er bestemt grænseoverskridende. Man er jo lidt usleben, for man kommer fra en helt anden verden. Jeg skal lære at håndtere arbejdsopgaver som vagtplaner, ansættelser og forbedringssnakke, siger han og fortsætter: 

– Men jeg har valgt at gå til det ved at lære alt – fungere som tjener, tage skrald ud og lade mig oplære af de unge medarbejdere. Jeg skal kende alle opgaverne, så jeg ved, hvad der skal til, hvis noget brænder på.

Tilbage ser Teit og Ibrahim ind i, at Restaurant Lara bliver et sted, hvor gæsterne både kan nyde maden og blive hængende for et glas vin eller en cocktail i hyggelige rammer. Med den musikalske underholdning håber de at give Fredericias restaurantgæster en uventet, måske uvant oplevelse. Og så lyder opfordringen afslutningsvis fra restauranten til at man sikrer sig en plads ved at booke bord til denne lørdag, hvor de lover en særlig aften for både venner, familie og par.