Efter fem år som sæsonlukket isbutik har indehaver Samir Salhani forvandlet Den Italienske Isbutik på Algade til en café. Siden 5. december har dørene været åbne hele vinteren – med kaffe, varme drikke og stadig masser af is.
Efter fem år som klassisk sæsonbutik har Den Italienske Isbutik på Algade 71 i Middelfart taget et markant skridt. Siden den 5. december har isbutikken været forvandlet til en café – og dermed holdt åbent i en periode, hvor dørene tidligere var lukket.
Bag beslutningen står indehaver Samir Salhani, som har drevet butikken i omkring fem år og selv stået i spidsen for den de seneste tre.

»Vi har altid haft lukket om vinteren. Faktisk i alle fem år. Men jeg havde ikke rigtig lyst til at holde så lang pause længere, og derfor besluttede jeg mig for at prøve noget nyt,« fortæller han.
Det nye blev en café.
Nyt udtryk – samme is
Ombygningen har ikke været symbolsk. Lokalerne har fået nyt gulv, vægge er opdateret, og indretningen er justeret, så stemningen i dag er mere cafépræget end isbod.
»Jeg har forsøgt at skabe en anden atmosfære. Noget mere hyggeligt, hvor man har lyst til at sætte sig ned og blive lidt,« siger Samir Salhani.
Selvom rammen er ny, er fundamentet det samme. Isen – og opskrifterne – er fortsat dem, kunderne kender.
»Man kan stadig få sin favorit-is. Det har været vigtigt for mig, at vi ikke ændrer det, folk allerede er glade for.«
Udvidet menukort med varme drikke
Til gengæld er menukortet blevet markant udvidet. Hvor der tidligere primært var is og enkelte kaffetyper, rummer caféen nu et bredere udvalg af varme drikke og små serveringer.
Kunderne kan blandt andet vælge mellem cappuccino, latte, cortado, flat white, varm kakao og te – og der er også kommet kager og snacks på disken.
»Alt det varme er nyt. Det er jo det, der gør, at man kan holde åbent om vinteren,« siger han.
Rolig start – som forventet
Den nye café har kun haft åbent i kort tid, men ifølge ejeren har modtagelsen været præcis, som han havde håbet.
»Det er faktisk gået rigtig fint. Hverken mere eller mindre end forventet. Folk tager godt imod det, og det gør mig glad,« siger Samir Salhani.
Han oplever både gengangere, der kender isbutikken fra sommerhalvåret, og nye kunder, som ikke tidligere har lagt vejen forbi.
»Der kommer også folk ind, som ikke vidste, at der havde været en isbutik her. De går forbi, ser caféen og kigger ind. Det er positivt.«
Helårsåbent – med realistiske forventninger
Caféen holder åbent hver dag fra kl. 10 til 18 – også i weekenderne. I sommerhalvåret vender de længere åbningstider tilbage, når is-sæsonen topper.
Samir Salhani har realistiske forventninger til den kommende tid.
»Det bliver ikke som om sommeren. Det ved jeg godt. Det næste års tid bliver nok mere stille og roligt, mens folk vænner sig til, at det er blevet en café. Men jeg tror på det.«
For Middelfarts bymidte betyder forvandlingen endnu en butik, der holder liv i gaden – også uden for højsæsonen.
»Jeg er glad for at kunne holde åbent hele året. Det føles som det rigtige skridt,« siger han.






