Der var klasseforskel i lokalopgøret mellem Fredericia Håndboldklub og KIF Kolding. Efter en disciplineret indsats fra start til slut, endte FHK med at vinde 26-20.

Søndag aften blev der skrevet endnu et kapitel i den intense rivalisering mellem FHK og KIF Kolding, da de to hold tørnede sammen i et spændingsfyldt lokalopgør. Denne rivalisering er særligt stærk blandt de to holds fanbaser, og det kom tydeligt til udtryk i aftenens kamp. Et banner fra FHK-fansene fik opmærksomhed med teksten: “Taulov Syd, nu med flere reservedele end thansen,” en humoristisk hentydning til, at KIF Kolding nu har hele tre tidligere FHK-spillere i deres trup – Emil Tellerup, Kristian Stoklund og Mathias Hedegaard.

Kristian Stoklunds skifte til KIF Kolding har dog været det mest bemærkelsesværdige. Stoklund var en central figur i FHK fra 2018 og frem til sommeren 2024, og hans direkte skifte til rivalerne har naturligvis skabt stærke reaktioner blandt fansene. Mødet mellem Stoklund og FHK var det første siden playmakerens skifte til klubben syd for Fredericia.

De to hold har fået en meget forskellig start på sæsonen. FHK har lidt nederlag i to af deres tre første kampe, mens de kun har formået at vinde en enkelt kamp. KIF Kolding derimod er kommet godt fra land med to sejre og en uafgjort. Det er dog værd at bemærke, at KIF’s modstandere hidtil har været formodede bundhold, hvilket har spillet ind i deres resultater. Denne forskel i sæsonstarten blev dog lagt til side denne søndag, hvor FHK, med deres status som DM-sølvvindere fra sidste sæson, bar favoritværdigheden i opgøret mod rivalerne fra Kolding.

Kristian Stoklund, som ellers var en af de mest profilerede spillere på KIF’s hold, fik en uheldig start på opgøret mod sin tidligere klub. Allerede i kampens indledende minutter misbrugte han KIF’s første store chance og fulgte kort efter op med en teknisk fejl, som sendte bolden over til FHK. Denne fejl gav FHK et tidligt momentum, som de formåede at udnytte effektivt.

FHK kom hurtigt foran med 2-0 og satte dermed presset på KIF. Som minutterne gik, formåede FHK at udbygge deres føring til 3-0 efter blot syv minutter, hvilket satte KIF under yderligere pres. KIF’s træner, Kristian Kristensen, følte sig derfor nødsaget til at kalde en hurtig timeout for at få styr på sit hold og forsøge at vende det ugunstige kampforløb.

Taboada og Frandsen gjorde forskellen fra start

Efter 13 minutters spil var stillingen allerede 8-3 til FHK, og det var tydeligt, at hjemmeholdet havde fået en fremragende start på kampen. Den helt store forskel i de første minutter af opgøret lå i to nøglespillere for FHK: målmand Sebastian Frandsen og cubanske Reinier Taboada. Frandsen leverede en fremragende præstation i målet og stod som en mur mod KIF’s angreb, hvilket gjorde det svært for modstanderne at komme til afslutninger. Han reddede skud efter skud og holdt FHK solidt foran på måltavlen.

Samtidig leverede Reinier Taboada en præstation, der på hans topniveau. Han spillede med en selvsikkerhed og teknik, der fik ham til at virke ustoppelig. Hver gang FHK var i angreb, syntes Taboada at være en konstant trussel, og hans evne til at bryde igennem KIF’s forsvar var imponerende.

KIF fik en kortvarig opblomstring midt i første halvleg, hvor de begyndte at finde deres rytme. Efter 26 minutters spil reducerede de FHK’s føring til 12-9, hvilket indikerede, at FHK begyndte at få problemer i angrebet. Hjemmeholdet havde svært ved at finde den samme flow og skarphed, som de tidligere havde haft, og KIF udnyttede dette ved at intensivere deres pres. Som reaktion på de angrebsmæssige vanskeligheder valgte FHK’s trænerstab at foretage justeringer i bagkæden for at genoplive holdets offensiv. Mads Kjeldgaard blev sendt på banen, og Kasper Young blev rykket ind som højre back i håbet om at skabe mere dynamik og variation i spillet.

Ved pausen stod det 15-9 til FHK, som stadig havde kontrol over kampen. En væsentlig årsag til FHK’s solide føring var fortsat Sebastian Frandsens fremragende præstation i målet. Han leverede flere vigtige redninger og sørgede for, at KIF ikke fik mange chancer for at komme tilbage i kampen. Frandsen var en stor faktor i FHK’s forsvar, og hans sikre hænder gav holdet den nødvendige ro til at fastholde deres føring.

Første halvlegs sidste dramatiske øjeblik opstod, da KIF blev tildelt et straffekast lige før pausen. Kristian Stoklund, som tidligere havde haft en svær start på kampen, fik ansvaret for at tage straffet. Han scorede umiddelbart, men målet blev hurtigt annulleret af dommerne, da de vurderede, at Stoklund havde overtrådt under forsøget.

KIF sled med det

I begyndelsen af anden halvleg havde KIF svært ved at komme tættere på FHK, der fortsatte med at holde en komfortabel føring. KIF’s angreb virkede ineffektive, og de formåede ikke at finde de nødvendige åbninger i FHK’s forsvar. Efter 35 minutters spil, hvor stillingen var 17-11 til FHK, følte KIF-træner Kristian Kristensen sig nødsaget til at tage en timeout for at forsøge at justere holdets taktik og skabe en reaktion.

Timeouten gav dog ikke den ønskede effekt. FHK formåede fortsat at holde deres modstandere på afstand, og da stillingen blev 18-12 i det 41. minut, valgte Kristensen at tage endnu en timeout i et desperat forsøg på at vende kampens udvikling. KIF kæmpede for at finde løsninger på både FHK’s stærke forsvar og Sebastian Frandsens vedvarende høje niveau i målet, men timeouten hjalp heller ikke denne gang til at ændre spillets gang markant. FHK bevarede deres kontrol, og KIF fandt det stadig svært at komme tilbage i kampen.

Som kampen skred frem, blev det mere og mere tydeligt, at KIF ikke havde midlerne til at skabe et comeback. FHK fastholdt deres solide spil både defensivt og offensivt, og trods KIF’s forsøg på at ændre kampens forløb med taktiske justeringer og timeoutstrategier, var de ikke i stand til at bryde igennem FHK’s forsvar eller Sebastian Frandsens fremragende målvogterpræstation.

FHK slog sejren fast

Med ti minutter tilbage af kampen viste måltavlen en sikker føring til FHK på 23-16, og det stod klart for både spillere og tilskuere, at KIF’s muligheder for at vende kampen var ved at ebbe ud. FHK spillede med selvtillid og kontrollerede tempoet, mens KIF kæmpede med at finde løsninger på de udfordringer, de havde stået overfor hele kampen.

HK sikrede sig en komfortabel sejr med 26-20 over KIF Kolding, hvilket cementerede deres overtag gennem størstedelen af kampen. FHK’s stærke forsvar og Sebastian Frandsens imponerende præstation i målet var afgørende faktorer i sejren, der holdt rivalerne på afstand. KIF formåede aldrig for alvor at true FHK’s føring, og kampen endte derfor med en velfortjent triumf til hjemmeholdet.

Næste opgave for FHK venter allerede på torsdag, hvor de skal i aktion på udebane mod SønderjyskE. For KIF Kolding er der ikke meget tid til at sunde sig, da de skal møde Mors-Thy på onsdag