Sagen om finansieringen af et lyskryds ved Snaremosevej og Gl. Landevej i Erritsø har skabt frustration hos Fredericia Kommune. Oprindeligt var der indgået en aftale, hvor Lidl skulle finansiere hele projektet, men efter en juridisk fejl i kommunens tilladelse trak Lidl sig fra aftalen. Siden har kommunen og Lidl været i dialog for at finde en ny løsning, men processen står nu stille, og kommunen venter stadig på en afklaring fra Lidl.

Til at begynde med havde Lidl ikke kun stillet en bankgaranti, men også lavet de nødvendige tegninger til lyskrydset. Der var enighed om de praktiske detaljer, og arbejdet med at flytte ledninger og forberede området var startet. Men da en juridisk tvist om overkørslen opstod, valgte Lidl at trække sig, da de ikke længere følte sig forpligtede til at dække udgifterne. Senere har Lidl indikeret, via pressen, at de muligvis vil betale halvdelen af projektet, men Fredericia Kommune afventer fortsat en skriftlig bekræftelse.

Kommunen efterlyser svar fra Lidl

I et forsøg på at få sagen i gang igen har Fredericia Kommune gentagne gange forsøgt at få et endeligt svar fra Lidl. Seneste henvendelse kom fra Bo Schjødt Andersen, chef for Erhverv, Mobilitet og Byudvikling, som fredag kontaktede Lidl for at få en afklaring, men kommunen har endnu ikke modtaget svar.

– Jeg har skrevet til Lidl i fredags, og jeg har ikke hørt noget endnu, siger Bo Schjødt Andersen, der ser situationen som yderst frustrerende. Kommunen havde håbet på en skriftlig bekræftelse, der kunne afklare, om Lidl stadig ønsker at bidrage økonomisk til projektet. Uden denne afklaring står projektet på standby, og planlægningen er udfordret.

Trods ventetid fortsætter arbejdet

Selvom projektet er usikkert, har Fredericia Kommune bedt forsyningsselskaberne om at påbegynde ledningsarbejdet i området. Schjødt Andersen forklarer, at det er nødvendigt at flytte el-kabler og telekabler, som ligger efter “gæsteprincippet”, for at forberede området til en mulig ombygning af lyskrydset.

– Lidl var sådan set gået i gang med den ombygning, vi havde aftalt. Det, man starter med i sådan et byggeri, er at flytte eventuelle ledninger, siger Schjødt Andersen og uddyber, at forsyningsselskaberne nu har fået besked på at udføre ledningsflytningen. Spørgsmålet er dog, om arbejdet vil føre til et færdigt lyskryds eller afbrydes, hvis Lidl trækker sig helt fra projektet.

For Fredericia Kommune er trafiksikkerheden i Erritsø en prioritet, og kommunen ønsker en hurtig løsning, så projektet kan komme videre. Schjødt Andersen understreger behovet for en afgørelse fra Lidl, så kommunen kan planlægge de næste skridt.

– Vi har sagt til forsyningsselskaberne, at de skal grave op for at flytte ledningerne. Det er egentlig dem, der styrer det, og så må vi jo se, om det skal bruges til noget eller ej, forklarer Schjødt Andersen.

For ham er situationen frustrerende, og han understreger, at projektet er vigtigt for både trafikafviklingen og trafiksikkerheden i området

Afventende på skriftlig bekræftelse

Fredericia Kommune håber, at Lidl vil give en skriftlig bekræftelse på deres engagement i lyskrydset. Den oprindelige aftale, hvor Lidl skulle dække hele finansieringen, er ændret, og kommunen har derfor brug for klarhed omkring, om Lidl i det mindste vil stå for halvdelen af omkostningerne, som de tidligere har indikeret gennem pressen.

Spørgsmålet er, om Lidl vil tage ansvar og hjælpe med at sikre, at lyskrydset kan blive en realitet – eller om projektet må skrinlægges eller ændres drastisk.

Lidl har tidligere oplyst til Fredericia AVISEN, at de ikke ønsker at kommentere yderligere i sagen.