Supermarkedet Lidl på Brovejen i Middelfart har modtaget en middelsur smiley fra Fødevarestyrelsen efter deres seneste kontrolbesøg torsdag den 3. oktober.

Inspektionen fandt flere punkter uden anmærkninger, men der blev også konstateret overtrædelser, der nu har udløst en opfølgende kontrol fra myndighederne.

Under kontrollen blev det konstateret, at der i butikkens “madspildskasse” var tre pakker skiveskåret og marineret laksefilet til sushi, der havde overskredet deres sidste anvendelsesdato den 2. oktober. De skriver i rapporten:

– Følgende er konstateret: I “madspildskasse” ses der 3 pakker sliced og marineret lakse filet til sushi a ́125 gram, med sidste anvendelses dato 2. oktober 2024.

Ifølge Fødevarestyrelsen skal fødevarer med overskredet anvendelsesdato fjernes fra salg, hvilket ikke var tilfældet her.

– Det indskærpes, at fødevarer, som er mærket med ‘sidste anvendelsesdato’, ikke må markedsføres efter udløb af denne dato, lyder det fra Fødevarestyrelsen i rapporten.

Lidl oplyser i rapporten, at de gennemgår madspildskassen dagligt for at fjerne produkter med udløb samme dag, men Fødevarestyrelsen har vejledt butikken om at stramme op på deres rutiner. Myndighederne anbefalede blandt andet at gennemgå kassen enten om aftenen ved lukketid eller tidligt om morgenen inden åbning, for at sikre at fødevarer med udløb fjernes i tide.

Butikken har desuden fået bemærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen ved minimum tre af de seneste fire kontrolbesøg, hvilket gør, at Fødevarestyrelsen nu kan iværksætte skærpede sanktioner.

På trods af disse bemærkninger var der også flere punkter, hvor Lidl klarede sig uden anmærkninger. Dette omfattede blandt andet renholdelse af fryse- og kølediske samt korrekt opbevaring af bake-off-produkter.