KL’s tilfredshedsmåling for 2. kvartal 2024 viser, at Middelfart Kommunes jobcenter scorer højt, når det kommer til virksomhedernes tilfredshed med jobcenterets virksomhedsservice. Med en tilfredshed på 93 procent blandt de adspurgte virksomheder har jobcenteret formået at fastholde en høj standard i sin service. Men hvad ligger til grund for dette resultat?

Morten Weiss-Pedersen (C), formand for Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget i Middelfart Byråd, giver sit bud på årsagerne bag succesen.

Langsigtede relationer og engagerede medarbejdere

– Ja, vi er næsten blevet vant til det, uden at det skal misforstås, at virksomhederne ser meget positivt på jobcenterets indsats, forklarer Morten Weiss-Pedersen, der har mange års erfaring inden for området. Han peger på, at det ikke blot er tilfældigheder, der skaber det høje tilfredshedsniveau.

– Jeg har arbejdet med det her område i rigtig mange år, og jeg kan sige, at vi har nogle utrolig engagerede og dygtige medarbejdere. Det er det, der afspejles i tallene.

Virksomhedsservicen i Middelfart er højt prioriteret, og det er en del af jobcenterets strategi at sikre, at virksomhederne hurtigt og effektivt får den arbejdskraft, de har brug for.

– Vores mål er, at hvis en virksomhed mangler arbejdskraft inden for en bestemt branche, så skal vi kunne levere, siger han og tilføjer, at det ikke kun handler om at levere hurtigt, men også om at skabe de vedvarende relationer.

Weiss-Pedersen forklarer, at jobkonsulenterne regelmæssigt besøger de samme virksomheder, hvilket også bidrager til at opbygge personlige relationer mellem konsulenter og virksomhedsledere.

– Det er dét, der afspejles i resultaterne, fastslår han.

For at anerkende medarbejdernes indsats blev der også sendt en hilsen hjem gennem Jeanette Johansen efter Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag.

Sovepude eller vedvarende udvikling?

Selvom målingen er positiv, er der ingen grund til at hvile på laurbærrene, understreger Weiss-Pedersen.

– Det må ikke blive en sovepude for os, siger han og forklarer, at der fortsat er områder, der kræver opmærksomhed.

– Vi har bedt medarbejderne om at se på brancherne som fx byggeri og anlæg og produktion for at se, om der er nogle negative tendenser. Vi må ikke hvile på laurbærrene, men skal hele tiden være på dupperne, og det formår vores medarbejdere på bedste vis.

Den lave svarprocent

På trods af de positive resultater var svarprocenten relativt lav i denne måling. 28 procent af de adspurgte virksomheder svarede, mens resten valgte ikke at deltage. Dette er dog ikke nødvendigvis et negativt tegn, ifølge Weiss-Pedersen.

– Vi tolker det sådan, at de virksomheder, der ikke svarer, nok er neutrale, siger han.

– Vi danskere er jo ikke bange for at ytre kritik, hvis vi er utilfredse, så havde der været alvorlige problemer, ville vi nok have hørt det, lyder det fra formanden.

En del af den lave svarprocent kan ifølge ham også forklares med, at virksomhederne dagligt modtager mange henvendelser og spørgeskemaer.

– De har jo også en produktion, der skal køre i dagligdagen, så det er en del af forklaringen på den lave svarprocent.

KL’s tilfredshedsmåling af jobcenterets virksomhedsservice

KL’s tilfredshedsmåling af jobcenterets virksomhedsservice måler virksomhedernes oplevelse af samarbejdet med jobcentrene på tværs af 41 kommuner i Danmark. Målingen fokuserer på fire hovedområder:

  1. Kontakt til jobcenteret
  2. Overordnet tilfredshed
  3. Samarbejdet med jobcenteret
  4. Virksomhedernes fremtidige rekrutteringsbehov

I Middelfart Kommune blev spørgeskemaet sendt til 356 virksomheder, og 28 % af dem besvarede undersøgelsen. Mere end 9 ud af 10 virksomheder var enten tilfredse eller meget tilfredse med jobcenterets service. De vigtigste faktorer for virksomhedernes tilfredshed var jobcenterets responstid, kommunikation og forståelse for virksomhedernes behov.