Fredag morgen klokken 07:00 lagde krydstogtskibet Ambassador til kaj i Fredericia, hvor den smukke efterårssol skinnede over Esplanaden og Gammel Havn. Skibet, der kan rumme op til 1.225 passagerer, ten ekstra dimension af liv, mens engelsktalende passagerer i store grupper bevægede sig op gennem byen.

Den britiske krydstogtslinje Ambassador Cruise Line, der ejer skibet, er kendt for sine premium-cruiseoplevelser, der især henvender sig til voksne passagerer over 50 år. I løbet af sommermånederne tilbyder selskabet dog også familieorienterede rejser. Med sin base i otte britiske havne, herunder London Tilbury og Newcastle, tager selskabet sine rejsende på eventyr til destinationer som De Britiske Øer, Baltikum, Skandinavien, Middelhavet, samt de eksotiske Kanarieøer og Caribien.

Ambassador forlader Fredericia igen senere på dagen, klokken 14:00, efter at passagererne har haft mulighed for at udforske byen og dens seværdigheder. Besøget markerer endnu en succesfuld anløb for Fredericia, der de seneste år har udviklet sig til en attraktiv destination for udenlandske krydstogtskibe.

Ambassador Cruise Line blev grundlagt i 2021 af Christian Verhounig, den tidligere direktør for Cruise & Maritime Voyages, der gik konkurs i 2020. Siden sin etablering har krydstogtslinjen udvidet sine tilbud og offentliggjorde i 2023, at deres skibe fremover vil være udstyret med Starlink-internet. Det giver passagererne mulighed for at være online på rejsen, uanset hvor de befinder sig til søs. Derudover vil det populære skib Ambience begive sig ud på en verdensomspændende krydstogtrejse i 2024, hvilket understreger selskabets ambitioner om at levere unikke og omfattende rejseoplevelser.

For Fredericia er anløbet af Ambassador endnu en markering af byens succes som krydstogtdestination. Med sin centrale beliggenhed og historiske by formår byen at tiltrække krydstogtskibe fra hele verden, og dagens besøg er ingen undtagelse. Som de engelsktalende turister nyder byen, skaber det også et økonomisk boost til lokale butikker og attraktioner, der får mulighed for at byde velkommen til en bred vifte af internationale besøgende.