Fredericia Eliteidræt offentliggjorde i slutningen af 2022 et samarbejde med LEGO. Den første til at dage nytte af det er BMX-rytteren Magnus Dyhre, der kæmper for at komme med til OL 2024.

Projektet mellem Fredericia Eliteidræt og LEGO-koncernen blev sat i søen for at hjælpe idrætstalenter med uddannelse og beskæftigelse, mens de forfølger deres drømme i idrættens verden. Deres hverdag bliver tilpasset til deres arbejde i LEGO-koncernens produktion i Billund.

Det er meningen, at man kan få en læreplads hos LEGO, men det har Magnus Dyhre ikke i første omgang, hvor han er tilknyttet arbejdspladsen 25 timer ugentligt, hvilket giver ham fleksibilitet i hverdagen.

– Det passer rigtig godt. Jeg kan holde fri, når jeg skal, og så har jeg fået lavet det sådan, at jeg har en arbejdsuge med fire dage. Det passer med seks timer dagligt mandag til torsdag, og så kan jeg få fri, hvis der er stævner, der kræver det, siger Dyhre.

Arbejdspladsen i Billund ligger omkring 40 minutters kørsel væk fra Fredericia, men efter overvejelser kunne det gå op for Dyhre, der i sommeren 2022 blev student fra Gymnasiet HTX Lillebælt.

– Først tænkte jeg det er langt at køre, men det har været svært at finde så fleksibel en arbejdsplads. Da Keld Vestergaard fra Fredericia Eliteidræt sagde .at LEGO var klar til at give mig sådan en mulighed, og jeg ikke havde andet, så er det fedt og det giver mening for mig, fortæller Dyhre.

Som det er nu har Magnus Dyhre fri klokken 14:00, og det giver ham muligheden for at tage to træningspas, et styrke og et på cyklen, efter arbejde. I alt træner han omkring ti gange i ugen, og pt. arbejder han frem mod en sæson, hvor han skal køre mod eliten.

– Sidste år kørte jeg U23, og der fik jeg en masse succes og et par titler. I år skal jeg køre elite, så det bliver spændende at se, hvordan det går der. Jeg nåede at køre lidt elite i slutningen af sidste år, og det er derfor ikke helt nyt for mig, siger Magnus Dyhre.

Kvalifikationen til OL 2024, som er det store mål for Dyhre, er gået i gang, men det er ikke til at sige, hvordan han står endnu.

– Dem i Asien har kørt flere løb end dem i Europa, og derfor er det ikke til at sammenligne landene endnu, fortæller Dyhre.

Selvom Magnus Dyhre kommer fra at være U23-udøver, til at skulle køre mod eliten, så føler han sig godt rustet.

– Jeg føler, at jeg er i den gode halvdel og er tæt på toppen. Det er småting, der skal laves om på, siger Magnus Dyhre.

Målet for dansk BMX er at få én herrekører med til OL. Det kræver, at de danske ryttere skraber nok point sammen til at ende i top-10 på ranglisten. Hvis det lykkedes for Danmark, så er det op til landstræneren at vælge den rytter, som er bedst egnet til OL. 

– Det er lidt en intern kamp på landsholdet om at få den plads, men jeg kan ikke bare alene skrabe pointene sammen. Vi skal lave en holdindsats, og så er det den, der er bedst på dagen, der tager pladsen til OL, slutter Magnus Dyhre.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her