Zeendoo er en socialøkonomisk virksomhed, der hjælper og ansætter personer tilbage på arbejdsmarkedet. De producerer unikke produkter i overskudsmaterialer fra Ecco og Kvadrat for at tage et miljømæssigt og socialt ansvar. Fredag holdt de åbningsreception.

Til receptionen var der prominent besøg af blandt andet borgmester, Steen Wrist, og formanden for Social- og beskæftigelsesvalget i Fredericia Kommune, Peder Tind. De holdt nogle taler til åbningsreceptionen, som satte en betydning for deres bæredygtige projekt, hvilket glædede stifteren, Maria Marqard Radoor:

– Tak for, at I kom. Det er vi simpelthen så glade for, da det er en stor festdag for os. Vi er så stolte over at kunne åbne endnu en afdeling, hvor vi har fået en fantastisk beliggenhed som den her med en kommune, der bare har været med fra start.

Denne begejstring delte Steen Wrist også, da han roste virksomheden for at bidrage med at øge fokusset på både bæredygtighed og social ansvarlighed, som er varemærkerne for Zeendos brand. Her roste borgmesteren især sitfterne for deres engagement samt deres mod til at springe ud som iværksættere:

– Maria og Sanne, I har jo med udgangspunkt i et bæredygtigt koncept skabt en spændende butik med fokus på at producere og sælge accessories i overskudsmaterialer. Det er sejt, slidsomt og beundringsværdigt, at I har kastet jer ud i et liv som iværksættere.

I samme ombæring indikerede Steen Wrist, at der er brug for flere selvstændige i byen, da det vil flette naturligt sammen med kommunens strategi i forhold til genbrug samt aktivering af arbejdsløse borgere i Fredericia.

– I er med jeres engagement med til at inspirere andre til at blive selvstændige, og dem vil vi gerne have flere af her i Fredericia. Jeres bæredygtige koncept falder i tråd med vores bæredygtige strategi i Fredericia Kommune, hvor vi alle i byen skal have et fokus på genbrug til gavn for den enkelte men også for hele samfundet, siger han.

Her tilsluttede formanden for social- og beskæftigelsesvalget, Peder Tind, sig til borgmesterens budskab, da den slags virksomhed, som tilbyder fleksjob, kan tiltrække flere mennesker i stedet for at sende dem på kurser, uden at det potientielt set giver pote. Derfor er det sød musik i ørerne for Venstre-politikeren, at der åbner sådan en virksomhed i Fredericia:

– Vi er i social- og beskæftigelsesvalget optaget af, hvordan vi kan få flere folk på kanten af arbejdsmarkedet til at blive en del af fællesskabet. Det går vi meget op i, og vi bruger meget tid på det, særligt fordi vi ønsker, at disse borgere kommer ud af arbejdsløshed og bliver en del af arbejdsfællesskabet, uddyber Peder Tind.

Derudover efterlyser han, at virksomhederne og politikerne i fællesskab konstant nytænker lovgivningen, så man kan skabe et rummeligt og mangfoldigt arbejdsmarked:

– Det kalder på, at vi hele tiden skal tænke i nye løsninger. Det kræver nye veje, hvor vi også har et stærkt samarbejde med virksomhederne, som kan se meningen i at tage et socialt ansvar og gøre en forskel for mange borgere. Der er nemlig brug for et rummeligt arbejdsmarked, og her bidrager Maria og Sanne med at fremme den rummelighed i arbejdsmarkedet, understreger formanden for Social- og beskæftigelsesvalget.

Skriv en kommentar