Christian Wetche havde indtil i sommer spillet hele sin håndboldkarriere i FHK. Nu spiller han i Grindsted, som mandag aften mødte FHK’s 2. divisionsmandskab.

D. 29. oktober 2019. Det er en dato, som Christian Wetche formentlig ikke vil glemme. Det var dagen, hvor han for første gang i thansen ARENA stod på en anden banehalvdel end FHK.

Det skete klokken 20:00, da thansen ARENA dannede rammerne om 2. divisionsopgøret mellem FHK og Grindsted, hvor Wetche nu spiller. På Grindsted-mandskabet var yderligere en tidligere FHK-spiller, da Bjarke Nybo også før sæsonen skiftede til GGIF.

Grindsted har store ambitioner, og vil op i 1. division. Op til denne sæson har de fået flere markante tilgange til holdet. Foruden Wetche og Nybo har klubben været på rov i 1. divisionsklubberne TM Tønder og Otterup, hvor de har hentet spillere som Rolf Ravn, Frederik Nielsen og Jesper Chapion.

Netop årgangen omkring Ravn og Chapion, der er årgang 1992, er holdet i Grindsted centreret omkring. De har alle en fælles fortid i Kolding, og har siden deres ungdomsår og tidligere seniorår, hvor de spillede sammen, været rundt i forskellige klubber på højere niveau end 2. division. Det samme gør sig gældende for Daniel Jørgensen og Thomas Theilgaard, og det kom kom også til udtryk i kampen mod FHK.

FHK har op til sæsonen fået flere nye spillere ind på 2. divisionsholdet. Det drejer sig blandt andet om bagspilleren Thomas Oesen, målmanden Eske Hemmingsen og stregspilleren Kristian Nederby. Holdet præges dog stadig af lokale spillere, hvor brødrene Anders og Søren Sell, formentlig er dem folk kender bedst, da de begge er inde omkring FHK’s ligahold.

Det blev hurtigt klart, at det ikke var et hvilket som helst hold FHK mødte. Grindsted tog ikke let på opgaven, og startede for fuld skrue. Måltavlen viste efter et kvarter 3-7, efter Christian Wetche var startet stærkt ud i gæsternes mål.

FHK-træner Lasse Folkmann forsøgte sig med 7 mod 6 frem mod pausen, men lige lidt hjalp det. Grindsted gik helt fortjent til pause foran 8-13.

I anden halvleg fortsatte Wetche med at lukke af i Grindsted-målet. Angrebsmæssigt lykkedes Grindsted med at komme nemmere til scoringer end FHK, og det gjorde, at gæsterne med ni minutter igen var foran 16-24.

Trods adskillige initiativer fra Folkmann lykkedes det ikke for FHK at komme tættere på, og det endte derfor med, at Christian Wetche fik en sejr i sin første kamp mod FHK, der tabte kampen med 18-29.

Christian Wetche mener, at han fik god hjælp af forsvaret i løbet af kampen og det gav ham gode betingelser. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Speciel oplevelse for Wetche

Efter storsejren talte Fredericia AVISEN med Christian Wetche, der sagde følgende om at være tilbage i thansen ARENA.

“Det var meget specielt. Det var et øjeblik jeg havde glædet mig til. Det er altid sjovt at være her,” sagde Wetche og kom ind på, hvad det betød, at Grindsted vandt opgøret:

“Det er fedt at have håneretten. Det er det man håber, når man møder de gamle holdkammerater,” sagde Wetche, som undervejs fik sjove tilråb fra tilskuerpladserne:

“Det er meget sjovt. Jeg tager det ikke så tungt, det er fedt og det gør det sjovere,” siger han.

Hvordan vandt I kampen, set fra dit synspunkt?

“Vi spillede sikkert angrebspil, og havde en solid defensiv, hvor vi holdt dem på få mål,” forklarede Wetche.

Var det dit kendskab, der gjorde en forskel med de få mål?

“Nej, jeg synes også forsvaret gjorde det godt. Jeg fik nemme skud og gode parader at gå ud fra,” forklarede Wetche, som håber, at Grindsted rykker op i 1. division:

“Det skal vi forvente. Vi har på holdet ambitioner om at rykke op.”

Hvordan har din første tid i Grindsted været?

“Den har været god. Det er nogle gode gutter og det er en god klub at være i,” sagde Christian Wetche.

Grindsted indtager med sejren over FHK en delt førsteplads i 2. divisions pulje 2, hvor FHK er på ottendepladsen.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/78034?&q=a8ef615e-8314-4194-95e9-c81006923fd3&p=9099cd99-9590-40a7-b97a-0599c89ea5bd&ts=1568531319&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=f9786748333eb3595271bf4257ae4b11
Køb billet her

Skriv en kommentar