Byrådet på Fanø valgte torsdag den 28. august 2014 den 57-årige Vibeke Kinch som ny kommunaldirektør. Hun tiltræder 1. oktober.

Der var 23 ansøgere til stillingen som ny kommunaldirektør i Fanø Kommune og ansøgerfeltet var stærkt.

– Når vi for første gang i Fanøs historie har valgt at ansætte en kvindelig kommunaldirektør, er det ikke fordi vi prøver at rette op på den skæve kønsfordeling for kommunaldirektører. Det er fordi hun var den mest kvalificerede ansøger i et ellers meget stærkt felt. Dertil kommer at Vibeke allerede er godt kendt med Fanø. Hun har siden 2008 haft sommerhus på Fanø og hendes forældre flyttede til Fanø i 1979, udtaler Fanøs borgmester Erik Nørreby.

Vibeke Kinch kommer fra en stilling som direktør for børn og kultur i Fredericia kommune. Her har hun været i 7 år og var før den tid 5 år i Århus kommune som børn og unge chef. Hun er oprindelig uddannet lærer fra Ribe Statsseminarium men har efterfølgende taget en Mastergrad i offentlig ledelse.

– Jeg glæder mig rigtig meget til sammen med politikere, medarbejdere og borgere på Fanø at fortsætte den gode udvikling kommunen er inde i. Fanø kommune er en kommune med et meget stort potentiale, som jeg vil gøre mit til at udnytte optimalt, udtaler Vibeke Kinch.

(Foto: Ole Olsen )