Er du til store sejlskibe, så har du chancen for at tage verdens største sejlskib i nærmere øjesyn. Fredag den 29. maj kl. 12 lægger Sedov, der er verdens største sejlskib nemlig til kaj ved FredericiaC.

Sedov har tidligere været brugt som skoleskib af sovjetunionens flåde. I dag fungerer Sedov som skoleskib indenfor fiskeri og hører hjemme i Murmansk.
Sedov blev bygget i Kiel i 1921 og var oprindelig bygget til at sejle med salpeter for rederiet F.A. Vinnen & Co i Bremen. Den gang hed skibet Magdalene Vinnen II.

I 1936 blev hun solgt til „Norddeutsche Lloyd“ og døbt Kommodore Johnson. Skibet blev i den forbindelse ombygget til skoleskib, som kunne tage 50 – 60 kadetter med om bord.

Under 2. verdenskrig sejlede skibet en tid i Østersøen, men hun blev lagt op i Flensborg Fjord. Efter 2. verdenskrig blev skibet taget som krigsbytte af englænderne. Da englænderne ikke kunne gøre brug af skibet, gav de det videre til Sovjetunionen sammen med to andre sejlskibe, Kruzenshtern og Gorch Fock I.

Siden 1989 har det været muligt at sejle med om bord på Sedov og mere end 5.000 sejlskibsentusiaster fra hele verden benyttet sig af den mulighed.

Det vil være muligt at komme om bord og se skibet, når det ligger til kaj i Fredericia. Sedov holder ”Åbent Skib” i løbet af weekenden, hvor det er muligt at komme om bord mod entre. Børn indtil 12 år betaler ikke entré.

Besøget i Fredericia er arrangeret i et samarbejde mellem ADP, FredericiaC og Fredericia Kommune.

Skibets data
4-mastet bark
Længde: 108,7 m
Total længde: 122,3 m
Bredde: 14,9 m
Højde: 58 m
Dybgang: 6,5 m
Sejl overflade: 4195 m²
Besætning: 240
Hastighed: 18 knob for sejl, med motor 8 knob
Motorkraft: 128 hk diesel