Ved du hvordan en guldsmedelarve ser ud? Eller har du hørt om en vandkalv før? Eller vidste du at der findes dyr, som kan gå på vandet? Hvis ikke skal du bare møde op, når Kolding Kommune tager på tur til vandhullet.

Nåede du ikke forbi vandhulssafarien til Dyr på Græs eller kan du bare ikke få nok af krible krable dyr, som lever i vandet, så får du her muligheden for at komme med på tur.

Tid: 20. maj, klokken 10-11.30

Mødested: Landbomuseet, Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding

Naturvejleder: Maja Møholt

Obs! Medbring selv mad og drikke til turen.

Krible Krable-arrangementerne er et tilbud fra kommunens naturvejledere til børn og børnefamilier.

”Det handler om rigtigt at se og blive fortrolig med naturen. At se vandkalvens hårede svømmeben og iglen slange sig igennem vandet, eller mærke vårfluelarven bevæge sig med sit hus” siger naturvejleder Maja Møholt.

Vi starter på Landbomueet. Herfra går vi i samlet flok ned til vandhullet, hvor vi går i gang med at fange krible krable dyr. Føler man sig lidt sulten, kan man gå hen til bålet og bage en pandekag.

”Jeg har lavet nogle små akvarier, så vi kan iagttage de sjove dyr svømme rundt. Selv synes jeg de ligner små aliens, når man kommer tæt på” forklarer Maja Møholt og fortsætter:

”Vi skal se, hvilke forskellige måder dyrene svømmer på. Nogle dyr kan svømme meget hurtigt, og nogle svømmer i ryk mens andre har mere flydende bevægelser. Afslutningsvis spiser vi lækre pandekager lavet over bål”.

Faktaboks:

Krible Krable-universet er udviklet i et samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang. Projektet sætter fokus på insekter og andre smådyr gennem aktiviteter, nysgerrighed og læring. Målgruppen er de 0-8 årige samt pædagoger, lærere og børnefamilier. Formålet er at lokke børn og voksne ud på opdagelse i naturen samt at motivere og uddanne pædagoger og lærere til at komme ud på egen hånd med børnene.