I de seneste måneder er knap 100 mennesker i Norden blevet syge med leverbetændelse. Smittekilden er med stor sandsynlighed frosne jordbær.
Fødevarestyrelsen har endnu ikke indkredset det forurenede parti bær. For at undgå flere syge har Fødevarestyrelsen valgt at anbefale, at både forbrugere, caféer, restauranter mv. koger alle frosne bær, hvis de bruges i retter, som ikke bliver varmebehandlet, fx smoothies og desserter.
Den advarsel har åbenbart gået Den Gyldne Ovn i Fredericia næse forbi, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg den 18. september 2014.
Den Gyldne Ovn i Fredericia har nemlig solgt smoothies, hvor man har brugt frosne hindbær uden forudgående varmebehandling.
Fejlen har dog ikke givet nogen form for konsekvens for firmaet, som har lovet Fødevarestyrelsen, at de ikke fremover vil bruge frosne hindbær til smoothies.
(Kilde: Fødevarestyrelsen )