Skuespiller Lars Mølsted fra Fredericia Teater har gang i et projekt, der går ud på, at forandre hele kvarteret omkring teatret til et kunstnerisk, malerisk, og indtryksfuldt kvarter, i modsætning til det lidt kedelige, slidte udseende, man møder i dag.

– Mit håb er, at kommunen vil give lov til at der bliver ”frit” for grafitti-malere i området. Til at starte med smøgen ved siden af teatret. Så området bliver lidt berlin-Kreuzberg-agtigt. Forhåbentlig vil Nordea også gå med til at deres lidt kedelige beton-parkeringsplads kunne forvandles til et farverigt, indtryksfuldt område, fremfor det grå, sterile område, det er i dag, oplyser Lars Mølsted.

Indtil videre har Lars Mølsted dog ikke fået tilladelse til at male området omkring teatret endnu – men sagen er i gang hos kommunen.

Fra grå rulleport til kunstværk

Første skridt i Lars Mølsteds projekt blev dog søsat i dag fredag, da to graffitimalere fra Ungdommens Hus i Fredericia gik i gang med at lave et kunstværk på den grå rulleport, der kendetegner indgangspartiet til Fredericia Teater.

Fredericianerne kan nu nyde det farverige og flotte graffitiværk, som man kan se øverst i artiklen – skabt af dygtige lokale undergrunds-grafitti-kunstnere.

Lars Mølsted har fået lavet et billede af, hvordan det kunne se ud, hvis smøgen blev givet fri af Fredericia Kommune. Det billede kan du se øverst i artiklen under – Se flere billeder her.