Gårdspladsen ved Det Bruunske Pakhus lægger fra tid til anden rum til koncerter, og kommer også til det torsdag den 28. august, når spillestedet i Kirkestræde inviterer til sommerfest. Her giver det meget anmelderroste danske band Ulige Numre koncert, og Muddy Tune varmer op.

Ulige Numre spiller rock. Bandet brød massivt igennem for et par år siden med P3-hitsene ”København” og ”Navn i sne”, der var at finde på Ulige Numres selvbetitlede debut-ep. Sangene sikrede gruppen en stor fanskare over hele Danmark, og sidste sommer udkom så bandets debutplade, ”Nu til dags”, som gik direkte ind på salgslistens førsteplads.

Allerede singleforløberen ”Blå”, som har fået megen spilletid på P3, viser en ny og mere massiv side af Ulige Numre. Det samme gør album-åbneren ”Ingen vinder”, som trækker lytteren ind i bandets skiftevis støjende og poetiske, men altid søgende univers.

Pladen er som nævnt også generelt faldet i de danske musikanmelderes smag: ”Jeg falder gerne i svime med et blødt brag. For ”Nu til dags” er et ærkedansk, smækmelodisk rockalbum”, noterede Kim Skotte fra Politiken, som gav pladen fem ud af seks stjerner.

Ulige Numre består af Carl Emil Petersen (guitar og vokal), Nick Lee (bas), Teis Lindeskov Søgaard (trommer) og Jacob Ulstrup (tangenter).

Inden Ulige Numre går på scenen, kan man høre Muddy Tune, som består af tre unge mænd fra henholdsvis Jylland (Fredericia), Sjælland og Fyn. Bandet spiller sin egen form for eksperimenterende indierock, der indeholder drømmende universer, energiudladninger og melankolsk lyrik. Musikerne udforsker de enkelte instrumenters muligheder, og også de vokale harmonier spiller en rolle i udtrykket.

Sommerkoncerten er et led i den kulturfestival, som Fredericia Kommune holder i samarbejde med Trekantområdet i uge 35. Også Vejle, Kolding, Vejen, Billund og Middelfart deltager i festivalen.

(Foto: PR )