Mange unge mennesker går med en drøm om at blive professionel skuespiller, men det er langtfra alle, som overhovedet kommer i gang med uddannelsen. Hvert år kæmper ca. 800 ansøgere om i alt 24 pladser på landets tre skuespillerskoler, så det handler i høj grad om at gøre sig bemærket. Og her kan et højskoleophold måske give et forspring.

“Med vores Skuespiller BaseCamp giver vi de unge mennesker, som drømmer om at blive skuespillere, de værktøjer og den viden, de behøver for at kunne komme ind på skuespillerskolen. Og det foregår i et kreativt og socialt miljø, hvor de udover udvikling på det faglige plan også arbejder med det personlige plan. Derved står de meget stærkere efter et ophold her på Snoghøj,” siger Hans-Christian Leonhard, linjeleder og underviser på Højskolen Snoghøj ved Fredericia.

“Det lyder måske ikke indlysende, men man skal virkelig kende sig selv rigtig godt for at kunne spille en anden person. Og det, at man hviler i sig selv, er bl.a. også noget af det, der bliver lagt meget stor vægt på til fx optagelsesprøverne på skuespillerskolen – og senere til auditions,” fortæller han.

Erfarne undervisere og skuespillere udvikler unge talenter
Undervejs i forløbet skal eleverne bl.a. til prøveauditions, hvor de får feedback af erfarne folk, ligesom der afholdes workshops med anerkendte navne fra teaterverdenen som fx Sonja Oppenhagen og Lars Bom.

“Den coaching og sparring, som vi tilbyder eleverne i kombination med undervisningen, gør, at de både opbygger et større kendskab til deres egne evner og kvaliteter, og får dybere indblik i tilværelsen som skuespiller, der ikke kun er berømmelse og glamour, men i høj grad også hårdt arbejde” siger H.C. Leonhard.

Om Højskolen Snoghøj
Den 100 år gamle højskole i Fredericia er i dag kendt for sine mange kreative fag. Bl.a. har skolens succesfulde musicallinje leveret mange talenter til Det Danske Musicalakademi. På samme måde vil skolen med linjen Skuespiller BaseCamp forsøge at bane vejen for, at unge skuespilaspiranter kommer ind på en af landets tre skuespillerskoler.

Læs mere på deres hjemmeside: http://www.snoghoj.dk

(Foto: skærmprint af snoghoj.dk )