TrygFondens specialuddannede kystlivreddere tager hul på en ny badesæson og åbner i alt 36 tårne på strande og havnebade i Danmark – heriblandt tårnet på Østerstrand. I de næste otte uger er livredderne til stede på stranden hver dag fra kl. 11 til 19. Med sig har de baderådsfoldere og malebøger, som de gratis deler ud til børn og voksne. Det er samtidig en oplagt mulighed for, at forældre og børn kan underholde sig på stranden og tale om badesikkerhed imellem turene i vandet.

Det gode vejr giver livredderne travlt

Når den danske sommer viser sig fra sin varme og solrige side, bliver der ekstra travlt for livredderne. De har derfor forberedt sig grundigt gennem hele foråret og trænet hårdt for at være klar til badesæsonen.

– Sidste sommer havde vi et fantastisk vejr i store dele af badesæsonen, og der var mange mennesker på strandene. Livredderne gennemførte 49.644 indsatser i hele landet, som bl.a. omfattede almindelig førstehjælp ved snitsår, dehydrering og bistik. Der var også en del forebyggende arbejde, hvor livredderne vejledte strandgæsterne om de særlige forhold, der gælder for den enkelte strand samt om vejrforhold. Af det samlede antal indsatser sidste år vurderes de 26 som aktioner, hvor personer har været i livsfare. Det høje aktivitetsniveau hos livredderne er et udtryk for, at livredderne gør en forskel ude på strandene, siger René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Slip aldrig børnene af syne

En livredder skaber tryghed og er trænet i at træde til, hvis den værst tænkelige situation opstår. Men de er ingen erstatning for mors og fars øjne. Erik Bech, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, understreger, at det er vigtigt, at de voksne altid holder øje med børnene og aldrig lader dem bade alene.

– Det kan ikke siges ofte nok – forældre må aldrig lade deres børn ude af syne, når de er i nærheden af vand. Derfor opfordrer vi altid til, at forældre bader sammen med deres børn og ikke blot holder øje inde fra stranden. Faktisk gælder det samme gode råd også for alle andre aldersgrupper. Man skal aldrig bade alene. Alle – også dygtige svømmere – kan komme i problemer med svære strømforhold eller et ildebefindende, og så kan hjælpen pludselig være langt væk, siger kystlivredningschef Erik Bech og opfordrer samtidig alle strandgæster til at vælge en strand med livreddere, når de i de kommende uger søger ud til kysten for at nyde sommeren.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på Østerstrand hver dag indtil den 16. august, hvorefter livreddertårnet bliver kørt til opbevaring for at vende tilbage igen næste år.