Første weekend i september indtager 1.500 triatleter Fredericia til Fredericia City Triathlon for at dyste om de danske og nordiske mesterskaber.

Fredericia City Triathlon samler de nordiske og danske mesterskaber med det internationale løb Garmin Challenge Fredericia, hvor deltagerne dyster på den olympiske triatlon distance. Som navnet antyder er Fredericia City Triathlon et bystævne, hvor der er lagt op til et intenst kapløb i Gl. Havn og Frederikskanal i Kanalbyen, rundt i gaderne og en tur over volden, inden ruten fortsætter på cykel i midtbyen – og nordpå til Østerby på søndagens lidt længere distance.

”Fredericia er kendt som en triatlonby, og fredericianerne er kendt for deres store opbakning, når der er triatlonstævner i byen. Vi har lagt op til et meget publikumsvenligt stævne, hvor svømning, cykling og løb er samlet midt i Fredericia. Jeg håber meget, at rigtig mange vil komme og være med til at gøre Fredericia City Triathlon til en stor fest”, siger Lars Ejby, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Blandt deltagerne i weekendens løb er det lokale fredericiatalent Andreas Schilling, som blandt andet repræsenterede Danmark ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Andreas Schilling stiller op til de nordiske mesterskaber om lørdagen og i blandet stafet søndag.

Fredericia City Triathlon falder samtidig med afslutningen på Trekantområdets Festuge og Kulturnatten i Fredericia fredag den 1. september. Fredericia kommer derfor til at myldre med både triatleter og kulturelle tilbud til store og små hele weekenden. Hele programmet for Trekantområdets Festuge kan ses på www.trekantfest.dk

Trafikken påvirkes over weekenden

De mange løb betyder, at trafikken i Fredericia bliver påvirket i weekenden, særligt inden for voldene, hvor mange af ruterne udgår fra stævnecentrummet på J.B. Nielsen plads. Både lørdag den 2. og søndag den 3. vil trafikken være påvirket i tidsrummet kl. 10-18.

”Et stævne med så mange løb og deltagere, kan ikke undgå at påvirke trafikken. Vi gør alt hvad vi kan for at minimere generne, og sikre at borgere og gæster får en god oplevelse”, siger Carsten Andersen, formand for Fredericia Triathlon Team, der er medarrangør af Fredericia City Triathlon.

Det vil være muligt at krydse ruten i bil på udvalgte steder, så man kan komme ind og ud af midtbyen. Ruten kan ligeledes krydses til fods og på cykel flere steder. Beboere i området anbefales at parkere uden for ruterne inden løbet. I ugen op til løbet vil der blive skiltet på de veje, hvor der er parkeringsforbud i weekenden. Hjemmeværnspoliti, løbsofficials og frivillige står klar til at hjælpe, hvis man har spørgsmål.

Søndag går cykelruten til Garmin Challenge Fredericia fra skiftezonen på J.B. Nielsens plads nordpå til Østerby. Særligt beboere øst for Fælledvej og Lillebæltsalle, samt Samsøvej og Hesseløvej skal være opmærksomme på at parkere bilen uden for ruten inden kl. 10, hvis de skal ud at køre om søndagen. Ruten åbnes igen senest kl. 16.

I forbindelse med stævnet afvikles en række sideevents, blandt andet mountainbikeløbet MTB City Race, der torsdag den 31. august indtager Fredericias gader. Her vil enkelte gader være spærret i tidsrummet kl. 19-20.30.

Der er udsendt vejledning med Digital Post til borgere, der bor i områder, hvor trafikken påvirkes.
Alle ruter, trafikvejledning og program kan ses på www.fredericiacitytriathlon.dk