I denne uge modtog arrangørerne bag Fredericia City Triathlon den 2.-3. september afslag på at benytte Den Gamle Lillebæltsbro som en del af cykelruten til løbet om søndagen. Det er Sydøstjyllands Politi, der ønsker at holde Den Gamle Lillebæltsbro åben i tilfælde af uheld på den nye bro. Afslaget ærgrer formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby, der dog er fortrøstningsfuld.

”Vi ville rigtig gerne have sendt deltagerne en tur over den smukke Lillebæltsbro til vores gode naboer i Middelfart. Vi er ærgerlige over, at den seneste tids polemik om sport og broer betyder, at vi må lægge planerne om. Når det er sagt, så har vi en rigtig god Plan B, hvor vi bruger en del af VM-ruten fra 2002 og 2005, der kører ud til Østerby og tilbage igen. Så vi skal nok få et fantastisk triatlonfest i Fredericia,” siger Lars Ejby i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Planerne for den alternative rute til Østerby lå allerede klar i skuffen, da Den Gamle Lillebæltsbro ikke kunne bruges næste år, da broen står foran en større renovering, der løber fra 2018 til 2019. Racedirektør Claus Vesterby fra Racemakers, der står bag løb søndag den 2. september, Garmin Challenge Fredericia, ser positivt på den nye rute.

”Det er en gennemprøvet rute, der har historiens vingesus som tidligere VM-rute. Med en kortere distance får vi cykelruten to gang i gennem Fredericia centrum, og det understreger, at det er et cityrace, der byder på masser af action for tilskuerne, ” siger Claus Vesterby.

Fredericia City Triathlon kommer til at påvirke trafikken i Fredericia midtby hele weekenden den 2.-3. september. Fredericia Kommune har inden sommerferien udsendt varsel om, at trafikken bliver påvirket under Fredericia City Triathlon. De borgere i Fredericia og Middelfart, der har fået besked om cykelruten via digital post, kan se bort fra den meddelelse. Borgere, der bor på den nye rute, vil blive kontaktet igen via digital post.

Opdateret trafikinformation kan altid findes på www.fredericiacitytriathlon.dk og man kan holde sig opdateret på Fredericia Kommunes Facebookside