I Fredericia gør man som man plejer til valget til repræsentantskabet i Trefor, der bliver afholdt til november. Nemlig at fordele de mange stemmesedler til byrådsmedlemmerne, som kommunen får som storforbruger hos Trefor.

Det betyder, at en kandidat kan sidde ved en computer og afgive rigtig mange stemmer på sig selv. Ikke en særlig god form for et demokratisk valg.

Det var også derfor, at SF i Fredericia havde stillet et forslag til byrådet om, hvad man skulle gøre ved alle de stemmersedler, som Fredericia Kommune modtager. Men de fleste partier i byrådet synes, at SFs Jane Findahl var for sent ude med sit forslag, da der er valg til november. Dette er selvom, at ingen kandidater til repræsentantskabsvalget i Trefor er offentliggjort endnu. Dette sker først den 24. oktober.

– Fredericia kommune kunne måske blive den storforbruger, som går forrest i demokratiseringen af valgprocessen i Trefor – når nu Trefor ikke selv har villet ændret reglerne for valghandlingen, har Jane Findahl tidligere udtalt i sagen.

Men byrådet blev enige om, at man først diskuterede dette emne igen, når repræsentantskabet er valgt for i år. Det kan så først blive om fire år!