Statens Kunstfond har netop udpeget Jazz i Trekanten som en af ti netværks- og genrespillesteder i perioden 2022-2024. Med udpegelsen følger en årlig sum af en million kroner, som Jazz i Trekanten vil anvende til at fremme jazzen i hele Trekantområdet.

Jazz i Trekanten er sammen med ni andre aktører blevet udpeget som netværksspillested i perioden 2022-2024. Det offentliggjorde Statens Kunstfond i dag, den 27. oktober, i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. Jazz i Trekanten blev første gang udvalgt som netværksspillested i andet halvår af 2021, og nu er perioden altså blevet forlænget med tre år.

Udvalgsleder for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Emil De Waal, udtaler om udvalget, at ”netværks- og genrespillestederne skal være knudepunkter for formidling og udvikling af de smalle musikgenrer og understøtte vækstlaget, så vi i fremtiden har et rigt og varieret koncertudbud i Danmark.”

Det vil Jazz i Trekanten gøre ved fortsat at udvikle og fremme jazzen i Trekantområdet på minimum tre områder. For det første ved at udvikle spændende koncertformater, der appellerer bredt på tværs af alder og smag. Derudover ved at opbygge og vedligeholde netværk i hele Trekantområdet, der skal være med til at løfte kvaliteten og gøre det lettere at lave arrangementer for aktører i hele området. Sidst ved at i samarbejde med både publikummer og musikere sørge for at koncertoplevelser i Trekantområdet bliver uforglemmelige for alle parter.

– Det er en næsten ubeskrivelig udvikling Jazz i Trekanten har været igennem siden vi startede organisationen for seks år siden, og det skyldes jo først og fremmest de vanvittigt engagerede mennesker, der står i spidsen for projektet – særligt Sussie og Karsten Bech. Det betyder så meget for musikken i Trekantområdet, udtaler Kulturudvalgsformand i Kolding Kommune, Jesper Elkjær (SF) begejstret.

Også sekretariatschef for Jazz i Trekanten, Karsten Bech, er begejstret, og han er ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til: – Det var passion for den levende jazzmusik, der i sin tid startede, og fortsat driver, Jazz i Trekanten. Med støtte fra Statens Kunstfond kan vi levere endnu flere uforglemmelige oplevelser til børn og voksne i alle aldre. Der er ingen bedre måde at fremme jazzen på, udtaler han.

FAKTA

  • Jazz I Trekanten leverer spændende livejazz til hele Trekantområdet.
  • Jazz I Trekanten startede i 2015 som festival under Trekantområdets Festuge og har siden øget sine aktiviteter til hele året.
  • Jazz I Trekanten er er sammen med ni andre aktører udpeget som Netværks- og genrespillested for en treårig periode fra 2022-2024.
  • Formålet med ordningen er at give rytmiske spillesteder mulighed for at afprøve et virke som netværks- og/eller genrespillested. Et genrespillested har et særligt fokus på at fremme formidlingen og udviklingen af smalle genrer. Et netværksspillested er baseret på et stærkt samarbejde mellem lokale og regionale aktører.
  • Jazz I Trekanten støttes i øvrigt også af Kolding Kommune, Spar Nord Fonden og en langt række andre private fonde.
  • Læs mere på Jazz I Trekanten Facebook og hjemmeside:

http://jazzitrekanten.dk/forside/

Skriv en kommentar