En af de nye aktører, der er flyttet ind i sundhedshuset er kommunens demenskonsulenter. Det hænger rigtig godt i tråd med, at sundhedshuset skal være demensvenligt.

I et demensvenligt sundhedshus har man tid til at vise folk til rette, og der skal være skiltet på en sådan måde, at det er nemt at finde rundt. Det bliver også nemmere at opspore demensramte borgere tidligere, når demenskonsulenterne har deres daglige gang i sundhedshuset på grund af det naturlige samarbejde med de mange andre aktører i sundhedshuset som f.eks. genoptræningscentret og praktiserede læger.

”Det gode liv med demens er vigtig for os. Derfor er indsatsen i forhold til demens også blevet styrket de seneste år, og i Fredericia Kommune er der i dag fire demenskonsulenter. Det betyder bl.a. at det er muligt at komme på flere borgerbesøg og få uddannet flere videnspersoner. På sundhedshuset har vi mulighed for at lave nogle særlige tilbud til pårørende og yngre ægtefæller”, fortæller Ea Gissh Seeger Hanmann, der er leder af demenskonsulenterne, på Fredericia Kommunes hjemmeside.

Den anden nye aktør i sundhedshuset er LIVA, der er et tilbud til alle borgere i Fredericia med f.eks. overvægt eller type 2 diabetes. LIVA er en app-løsning, som blandt andet tilbyder personlig vejledning og støtte til livsstilsændring på din telefon, tablet eller PC.