Tilskuerne fik spænding for alle pengene, da det danske kvindelandshold spillede mod Australien. For første gang i lang tid var der igen tilråb på tribunerne Danmark, der hurtigt kom foran 3-0, men efter to mål i slutminutterne af Australien var der ved at blive panik før lukketid. Lars Søndergaards mandskab endte dog med at holde stand og vandt kampen 3-2.

Så skete det. Det danske kvindelandshold i fodbold skulle igen spille med tilskuere på lægterne på dansk grund. Det skete på Casa Arena i Horsens. Udenfor stadion gik folk rundt i nationaltrøjen i sommervarmen. Der var en glæde at spore, og den blevt taget med ind på stadion, der var velbesøgt til trods for, at der stadig er restriktioner. Der var lagt dannebrogsflag hele vejen rundt på stadion, og det så massivt ud, da de blev holdt i vejret, da de danske kvinder gik på banen og nationalhymnen blev skrålet.

Til at føre danskerne an var anføreren og stjernen Pernille Harder, men fra start var det især Lene Christensen i målet, der kom i fokus mod de australske gæster, der ikke var nogen ueffen modstander. De indtager niendepladsen på verdensranglisten, hvor Danmark ved den seneste opgørelse lå placeret som nummer 16. Fra start var det et australsk stormløb mod det danske mål. Efter tre minutter gik der et sus igennem publikum, da den australske anfører, Samantha Kerr fik bolden i kassen, men der blev dømt offside.

Få minutter efter var Australien på spil igen. Hvad der kunne ligne en føring til gæsterne blev denne gang afværget af Lene Christensen, der diskede op med en dobbeltredning i målet. Danmark slap med skrækken og kom i stedet i front efter en tilfældighed efter 17 minutter. Katrine Veje smækkede et frispark ind i feltet, og det endte med, at en australsk spiller fik sendt bolden i eget mål. Føringen blev fordoblet fem minutter senere, da Rikke Sevecke sendte bolden i mål efter et hjørnespark, og jublen ville ingen ende tage et par minutter efter. For anden gang kunne stadionspeakeren annoncere, at der var tale om et selvmål.

Kom så Danmark, lød det fra en gruppe skoleelever bag det ene mål. Mens der var fest på lægterne, så havde Australien ikke lagt sig ned. De fortsatte ufortrødent med at ville frem og presse danskerne. Den danske defensiv holdt dog, selvom der var tilløb til flere australske muligheder inden pausen. Det lykkedes ikke Australien at komme på tavlen, og den gode stemning med stadionplatter, fadøl og sodavand på tilskuerpladserne akkompagneret af klassiske landsholdssange kunne derfor nydes i pausen.

Pausen benyttede landstræner Lars Søndergaard til at lave en dobbeltudskiftning. Ud gik Simone Boye og Stine Larsen, og ind i stedet kom Sanne Troelsgaard og Luna Gevitz. Om det var det, der gjord, at anden halvleg blev en mere rolig affære skal være usagt, men kampen begyndte at mangle nerve. Danskerne sad på spillet uden for alvor at blive farlige, og australierne på den anden side kom ikke for alvor frem af banen. 

I forlængelse af en samtale med Harder efter en times spil skiftede Lars Søndergaard ud, og igen var det en dobbeltudskiftning.  Ud gik Rikke Marie Madsen og Kathrine Kühl, og de blev erstattet af Nanna Christiansen og Janni Thomsen. Kort tid efter fik danskerne bolden i kassen, men målet blev korrekt annulleret pga. offside. Bedst som det kunne have givet anledning til, at Danmark fik mere blod på tanden, så var Australien tæt på at reducere.

Det skete efter 71 minutter, da rutinerede Emily Van Egmond var kommet fri, men igen blev Lene Christensen den store i duellen mod australierne. I stedet steg stemning på Casa Arena, hvor særligt sektioner med mange børn i gjorde deres til at bakke kvindelandsholdet op på den lune sommerdag i Horsens, hvor 2.195 tilskuere var på plads på lægterne, som med 11 minutter tilbage af opgøret igen kunne notere sig en stor redning af Christiansen i målet.

Publikum kunne lide hvad de så, men det var ikke til at tage fejl af, at særligt Pernille Harder er en populær skikkelse. Med otte minutter tilbage af opgøret blev den danske anfører skiftet ud, og hun modtog publikums hyldest og sender klapsalver retur. Samtidig med Harder blev også målscorer Rikke Sevecke blev skiftet ud. Ind i stedet kom Frederikke Thøgersen og Caroline Møller, og de kunne se Australiens Mary Fowler banke bolden i mål med fem minutter igen.

Indskiftede Janni Thomsen og Sanne Troelsgaard forsøgte forgæves at lirke den australske defensiv op i slutminutterne, og i stedet fik australierne reduceret til 3-2 i overtiden. Clare Polkinghorne fik sendt bolden i mål, men det var for sent til et comeback. Efter en landskamp, hvor kvindelandsholdet igen havde tilskuerne i ryggen på hjemmebane, endte Lars Søndergaards mandskab med at køre sejren hjem.

Næste gang kvindelandsholdet skal i kamp er på tirsdag, hvor Spanien er modstanderen i Madrid.

Skriv en kommentar