Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) rejser nu tiltale mod en tidligere direktør for et datterselskab i OW Bunker-koncernen for at have begået mandatsvig for et trecifret millionbeløb. Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

En tidligere direktør for et singaporeansk datterselskab i OW Bunker-koncernen er blevet tiltalt for at have begået mandatsvig for mere end 800 millioner kroner over for selskabet og koncernen.

Det oplyser vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØIK) – i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet.

»Efter OW Bunker-koncernens økonomiske sammenbrud i november 2014, har SØIK efterforsket forholdene i og omkring OW Bunker-koncernen. På baggrund af den omfattende og komplicerede efterforskning er der nu rejst tiltale mod en tidligere direktør for et datterselskab i Singapore. SØIK har ligeledes på baggrund af efterforskningen besluttet, at der ikke er grundlag for at indlede strafferetlig forfølgning mod ledelsen eller andre fra det danske moderselskab OW Bunker A/S,« siger vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen.

Uforudset konkurs
»Der er tale om et stort børsnoteret selskab, der meget pludseligt og uforudset går konkurs, og det har haft store konsekvenser for mange mennesker. Derfor har det været vigtigt at få klarlagt, om der var grundlag for at gøre et strafferetligt ansvar gældende mod nogen,« siger vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen, der understreger, at domstolene selvfølgelig har det sidste ord i sagen.

Tiltalen vedrører datterselskabets kreditgivning til et singaporeansk selskab. Ifølge anklageskriftet var der tale om en kreditgivning, som lå uden for direktørens mandat, og som over en periode på cirka halvandet år løb op i mere end 800 millioner kroner.

Vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen oplyser, at straffesagen kommer til at handle om det meget store økonomiske tab, som datterselskabet og koncernen led som følge af kreditgivningen, og som direktøren, der er dansk statsborger, er tiltalt for at have været ansvarlig for.

Straffesagen vil blive ført ved Retten i Aalborg. Det er endnu ikke besluttet, hvornår straffesagen kan begynde.