Thomas Helmig er en venlig Duracell-kanin.

Jelling Festivalen modtog et opkald fra Helmigs bagland om, hvorvidt det ikke var en god idé at give noget til alle de frivillige, hjælperne, dem i byen der lægger haver til, og i det hele taget lokalsamfundet. Det resulterede i en forfest af dimensioner.

Der var ingen tvivl om, at Thomas Helmig mente det: uden publikum, frivillige, festivaler vil musikken ikke nå så bredt ud. Et fyldt telt tog imod Helmig og band med åbne arme. Den gamle charmør sagde flere gange, at han kunne lide at danse. Det gjorde han så ubesværet, at hans gamle fans følte sig som 20-årige igen, og det kan sagtens høres på Thomas Helmigs stemme, at han ikke er i sin bedste sangalder, men det reddede hans band og kor op på.

På et tidspunkt henvendte Helmig sig direkte til publikum for at fortælle, hvor stor en oplevelse det er at synge med så kompetent et kor. Jeg ved ikke, hvad der er med Helmig og hans tekster. Men jo ældre jeg bliver, giver selv hans mest basale hits mening. Et af højdepunkterne var for mig et af hans første hits, ‘Midnat i Europa’. Fremført funky, velspillende og næsten moderne.

Da Helmig tog os med hjem til Malaga, var jeg ikke den eneste blandt publikum, der ikke kunne holde tårerne tilbage. Han hyldede selvfølgelig også sin afdøde søn ved at spille hans største hit, uden at lave følelsesporno spillede han nummeret uden nogen yderligere kommentarer. Det virkede stærkt og følelsesladet. Det var en speciel koncert, den var god og følelsesladet, eneste lille minus man kunne sætte på Thomas Helmigs præstation, var at han til sidst sluttede af med Prince 99, det er nok en af de ypperste kunstnere i den genre, og det endte lidt i en funk karaoke, men når man står med tårer i øjnene og føler ens ungdom flyve forbi, og det faktum at Helmig selv havde tilbudt sig, så lad os starte festivalen med at give Helmig seks ud af seks stjerner.

Denne forfest gjorde også opmærksom på, hvor koldt der bliver om aftenen her i slutningen af maj, husk ekstra tøj til de kolde timer og pas på hinanden – nu begynder festen.

Skriv et svar