Den tidligere Fredericia-borgmester Thomas Banke har, af personlige årsager og familiemæssige hensyn, valgt at trække sit kandidatur efter en grundig tænkepause i weekenden.

– Det er med stort vemod, men dog også ro i sindet, at jeg må trække mit kandidatur. Vemod, fordi jeg har modtaget rigtigt mange pæne ord, skulderklap og i det hele taget fået stor støtte, hvilket jeg ydmygt takker alle for – det har gjort et stort indtryk på mig, hvorfor denne beslutning ikke var let at træffe. Men det sker dog med ro i sindet, fordi jeg kan konstatere, at min person fortsat er langt mere interessant end politikken, udtaler Thomas Banke.

– Sagen er den, at min tætteste familie samt mine nærmeste, siden jeg meddelte mit kandidatur, er blevet direkte indblandet i mit politiske engagement på en yderst ubehagelig måde – det er simpelthen kommet for tæt på og gået langt ud over vores personlige grænser. Det er absolut ikke rimeligt og det kan jeg ikke byde dem. Hensynet til min familie og mine nærmeste vægter naturligvis højest – de skal ikke udsættes for det pres jeg selv har lagt under siden fredag. Derfor denne beslutning. Jeg ønsker alle tre kandidater held og lykke på opstillingsmødet, ligesom jeg ønsker Venstre lokalt såvel som nationalt alt godt. Jeg er fortsat Venstremand og fæstningsdreng af hele mit hjerte, men jeg har også et liv uden for politik og det agter jeg at prioritere højest i den nuværende situation, slutter Thomas Banke, der i øvrigt ikke har flere kommentarer, og derfor henviser til kredsformand Jakob Ladingkær.

”Det er en stor beslutning, at vælge at blive kandidat og dermed en offentlig person, og den beslutning skal hver kandidat træffe for sig selv – det har bestyrelsen stor forståelse for” udtaler Jakob Ladingkær.

”I bestyrelsen har vi valgt ikke at pege på en kandidat, men ligger det op til medlemmerne at vælge den kandidat de mener bedst varetager posten som folketingskandidat i Fredericia, og derfor glæder det mig at vi stadig kan præsentere dem for tre gode kandidatemner” slutter Jakob Ladingkær.

Peter Jørgensen, der er en erfaren politiker som sidder i Sønderborg Byråd og tidligere har stillet op til regionsrådet, overtager pladsen på opstillingsmødet efter Thomas Banke.

( Fotograf Rasmus Herlufsen – Hippofoto.dk)