Nyskrevet teaterstykke om livet med diabetes får premiere på Verdens Diabetes dag 14. november.

Forestillingen, der opføres som debatteater, hedder ”Så sødt som i gamle dage” og vil tage livtag med de oplevelser, der er med livet med diabetes – både de gode og mindre gode sider. Efter forestillingen lægges der op til debat, hvor skuespillere og særligt publikum får udvekslet historier, synspunkter og råd om livet med diabetes.

Teaterleder Martin Bach Sørensen ser frem til en både tankevækkende og underholdende aften: ”Vi vil gerne som teater hjælpe med at sætte fokus på diabetes, der er en folkesygdom i hastig vækst. Jeg arbejdede med udvikling af diabetesprodukter på Novo Nordisk i otte år, og jeg ved, hvor vigtigt, det er at sikre,man får den rette behandling. Det er skræmmende, hvor mange danskere, der ikke ved at de har sygdommen.

Instruktør og manuskriptforfatter på forestillingen er Michael Hansen, og der er fire medvirkende, Sophie Stjerne Lauritzen fra Fredericia samt Alexander Bryld Obaze, Michael Sirach og Maja Hørlykke fra Kolding. Alle fire har netop medvirket i Teater Malstrøms Liva Weel kabaret.

Lokalforening glæder sig

Diabetesforeningens lokale bestyrelse ved næstformand John Nyborg og Formand Mogens Hansen glæder sig meget til forestillingen. John Nyborg udtaler, det er jo første gang, at vi prøver en oplysningskampagne af på denne måde, og vi ser meget frem til at give vore medlemmer og deres familier en god oplevelse med gode og sjove vinkler på vores liv med diabetes.Debatforestillingen er samtidig en del af vores mikro medlemskab af Fredericia Kommunes Sund By indsats”.

Mogens Hansen fortsætter, ”Og vi håber, at der kommer en rigtig god debat efter forestillingen og at der kommer et fokus på diabetesen på en konstruktiv måde – også gerne, at de der måske har en mistanke om, at de har diabetes, får det undersøgt og kontrolleret, så det opdages i god tid.

Forestillingen har urpremiere den 14. november 2019 kl. 19.30 i det Bruunske pakhus, Fredericia, og udbydes fortrinsvist til medlemmer af diabetesforeningen og deres familier. Hvis du er interesseret i at se forestillingen, er du velkommen til at kontakte næstformand John Nyborg, som vil have overblikket over evt. ledige pladser. 

Forestillingen spiller foreløbig kun én gang til Verdens Diabetes dag, men det er muligt at bestille den, så den kan fremføres igen.

Faktaboks:• Mindst 260.000 danskere har diabetes og det skønnes at 60.000 danskere endnu ikke ved at de har type 2-diabetes. Antallet af diabetikere ventes næsten at fordobles frem mod 2030, og sygdommen koster det danske samfund omkring 86 mio. kr om dagen. (Diabetesforeningen)• I dag er det for langt de fleste muligt at leve godt med diabetes, og der er sket store fremskridt med behandlingsformerne, der gør hverdagen nemmere for patienterne.• For oplysninger om evt. ledige pladser til forestillingen 14. november kontakt John Nyborg på mail nyborgjohn19@gmail.com eller på tlf. 20679794.• Forestillingen kan også købes af andre, der gerne vil sætte fokus på livet med diabetes, fx lokale patientforeninger, myndigheder eller uddannelsesinstitutioner. For mere information kontakt instruktør Michael Hansen på michael@malstroem.dk eller på tlf. 31726160.

Skriv en kommentar