Ja og hvad så, tænker du nok. Det er jo nemt for de fleste af os, at smutte en tur i det blå, når vejret er til det. Du kan tage cyklen, bussen eller bilen.
Men har du tænkt over, at ikke alle dine medborgere har denne mulighed. For dem skal en tur ud i det blå på en sommerdag som i dag, planlægges i god tid.
De beboere, der er på Fredericia Kommunes Bofællesskaber er kommet godt i klemme, idet de oplever, at de frihedsrettigheder, som du og jeg har, begrænses.

I mange år beboerne har på Bofællesskaberne betalt kr. 175,00 pr. måned for at kunne køre med Bofællesskabets bus ud i det blå eller til f.eks. frisør, indkøb og fritidsaktiviteter, som du og jeg kender det.
Nu skulle man så tro, at alt var i sin skønneste orden:
MEN Fredericia Kommune fattes penge. Jeg vil ikke nævne noget om en Kanal på Fredericia C og et jordkøb af kommunen i Danmark C til deres projekt på Fredericia C – det bliver for indviklet.

Tilbage til det indviklede kørselsregnskab. Jeg håber virkelig, at de svage beboere har nogle pårørende til at tale deres sag.
I januar 2014 ændrede Kommunen prisen til kr. 6,50 pr. kørt kilometer, men det gik ikke, for i april 2014 omgjorde Fredericia Kommune deres lige lovlig kreative kilometertakst, så det nu kun skulle være kr. 1,04 pr. kørt km.
Hvad gør man så?
Jo så udsender Fredericia Kommune et såkaldt ”Hyrdebrev” til beboerne på Bofællesskaberne.
Ok; kære beboere, I slipper med at betale kr. 1,04 og så tager vi (Fredericia Kommune) bare differencen på kr. 5,46 pr. km fra Bofællesskabets lønbudget, så det belaster personalenormeringen. Vi (Fredericia Kommune) skal nok få vores penge. Det er selvfølgelig beklageligt, at I ikke har lagt beløbet ind i Jeres lønbudget, så I må bare droppe turen ud i det blå.
Glem alt om ud i det blå ture, frisør og andre gøremål, for nu er der kun råd til kørsel til sundhedsmæssige besøg og akut til læge og sygehus. Der kan måske i særlige tilfælde bevilges kørsel, hvis du kan argumentere for din sag.
Har du ingen pårørende, så er det bare ærgerligt!!

Brand og Rednings busser er afgiftsfri, så et lille regnestykke kunne være på sin plads med kr. 6,50 pr. kilometer.
Byrådet kunne jo overveje at sende kørslen i udbud, eller nøjes med at betale den korrekte takst til Brand og Redning, så de svage af Kommunens beboere også kunne komme en tur ud i det blå eller bare til frisør. Sommerferien nærmer sig jo også, hvor mange så er bundet til Bofællesskabet i 3 uger.
Jeg erkender, at dette indlæg kun er en lille ting, men en ændring af taksterne vil betyde rigtig meget for dem, det handler om.

Beløbet synes jo ganske lille, når man kigger på punkt 56 på social- og omsorgsudvalgets dagsorden til mødet på onsdag. Ja, det hedder social- og omsorgsudvalget, hvor man vil spare 19.9 MILLIONER på Voksenservice.

Inger Nielsen
Brovadvej 46
7000 Fredericia