Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, tåler åbenbart ikke “dumme” spørgsmål eller kritik fra de fremmødte borgere til byrådsmøderne. Alle borgere har ret til at stille et spørgsmål rettet til det samlede Byråd. Nu skal det bare gøres skriftligt, da man gerne ville svare fyldestgørende på det.

På mandagens byrådsmøde havde to borgere begge spørgsmål til det samlede Byråd, men det var kun den ene borger, som fik borgmesteren op af stolen i raketfart. Man kan hurtigt blive enig om, at spørgerens spørgsmål ikke var det sværeste at svare på, men det var nok til, at borgmesteren igen måtte give en røffel til borgeren.

Et af spørgsmålene lød på, at byrådsmedlemmerne i de forskellige udvalg skulle trækkes i vederlag, når de ikke udebliver på grund af sygdom, da de jo har fået fået hævet deres vederlag og det så ville dække udgifterne, når en suppleant skal tilkaldes! Svaret til borgeren var klart: Det må man ikke ifølge lovgivningen.

Men spørgsmålet fik Jacob Bjerregard til at sige sin personlig mening til spørgeren:

– Man skal passe meget på – på de populistiske meninger – at man hele tiden angriber politikerne på deres løn… fordi vi er på vej hen mod et sted, hvor politiker-standen ikke bliver bedre af, at borgerne ikke har andet i hovedet end at skælde ud over, hvad politikerne får i honorar ved siden af det arbejde de laver. De mennesker, der sidder i Fredericia Byråd, knokler faktisk i døgndrift for Fredericia Kommune, og at de får en skilling for dette, er jeg meget personlig glad for, at de gør, udtalte borgmester Jacob Bjerregaard til den mandlig spørger i byrådssalen.

Det er ikke første gang, at borgmesteren uddeler en røffel for kritik mod politikerne i byrådet.

Har Jacon Bjerregaard ret i, at borgerne skal lade være med, at kritisere deres arbejde? Eller er vores folkevalgte politikere blevet nogle små bløddyr, som ikke tåle det mindste kritisk i deres arbejde, som de er blevet valgt til at udfører af borgerne?

Hvad er din mening….

(Arkivfoto)