Det Konservative Folkeparti har via Ole Kærup haft et læserbrev i JV mandag 15. maj.

Jeg skal da lige love for at partiet – som ovenikøbet med deres ene byrådsmedlem Knud Erik Langhoff er repræsenteret i Børne- og Uddannelsesudvalget i kommunen – er ude med riven: ”… den kontrære, rigide og “fodformede” folkeskole” – ”…en parkeringsplads for børn, mellem forældrenes morgenmad og aftensmad”, sådan lyder meldingen fra den konservative Ole Kærup, der heller ikke mener at forældrene er engagerede i folkeskolen.

Det er ekstremt provokerende og vidner i den grad om mangel på respekt for den enorme indsats, der hver dag ydes i det der faktisk er nogle af Danmarks bedste folkeskoler.

Lærere, pædagoger, ledere, servicefolk, forældre og eleverne selv – alle yder en stor indsats og der udvikles og skabes positive forandringer konstant. Alt sammen i forsøget på hele tiden at skabe de bedste muligheder for de børn det handler om. Det ville Ole Kærup vide, hvis han satte sig bare en lille smule ind i sagerne.

Som formand for Børne- og Uddannelsesudvalget vil jeg gerne opfordre det Konservative Folkeparti til, ikke at tale ned til de mange gode kræfter der hver eneste dag yder en stor og dedikeret indsats på kommunens fremragende skoler.

At det Konservative Folkeparti vil modarbejde folkeskolerne er deres valg. Men det kan godt ske på en både oplyst og respektfuld måde.
Af Christian Haugk, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet. Vranderupvej 45, Kolding.