Til lykke med vaccinationen mod Covid-19 til Henning Due Lorentzen – det må være dejligt, at det er gået så godt og har været nemt hele vejen igennem!

Det kunne jeg ønske også gjaldt mange flere gamle, udsatte og svage i Fredericia !

HDL oplyser, at han hører til målgruppe 5 = udvalgte patienter med særligt øget risiko. Denne gruppe skulle efter planen have tilbud om vaccination fra uge 1- lige efter borgere i plejebolig og  borgere over 65 med brug for praktisk hjælp og pleje, samt frontpersonale.

Som bekendt blev ingen af disse tilbud overholdt pga mangel på vacciner.

Men HDL må være født under en meget heldig stjerne! For jeg er personligt bekendt med flere i både målgrupperne 2, 4 og 6, som ikke har modtaget tilbuddet før for få dage siden.

Imellem dem er flere, som dels ikke er i stand til at benytte kanalerne til at bestille tid, dels ikke kan transportere sig selv til andre byer.

Værst har været usikkerheden: ”Hvad skal vi gøre, vi forstår det ikke?”

Eksempler: jeg har naboer, der er 90 – 98 år gamle og meget svage. Selv med hjælp fra voksne børn eller hjemmehjælpere har de ikke kunne komme igennem og få aftalt en tid.
Først for 1 uge siden organiserede hjemmehjælpen en opsamling til vaccination på Othello.

En 86 årig bekendt, hjemmeboende med hjælp, fik invitation til at bestille tid, men kunne ikke komme igennem til 2 tider. Langt om længe fik hun en tid til vaccination x 2 i Esbjerg! Heldigvis vil hendes søn gerne køre hende, men hun forstår ikke, hvorfor hun ikke kunne vaccineres på Othello?

Frontpersonale fra plejehjemmene blev vaccineret sammen med beboerne – fint!

Men frontpersonale = plejepersonale, der hjælper og plejer gamle, syge og svage, der bor hjemme, spredt over byen, er først nu blevet tilbudt at bestille en tid til vaccination (hvis de kan). Og i disse dage kører de til vaccinations centrene i f.eks. Silkeborg og Viborg for at få det 1. stik, og skal af sted igen om 3 uger – på deres fridag og for egen regning.

I mellemtiden har de måtte skifte værnemidler: tøj, ansigtsmaske og handsker op til 20 gange om dagen, når de kommer til nye borgere!

I dag har jeg været i Silkeborg sammen med et familiemedlem, som hører til frontpersonalet. Alt gik fint, og det blev bemærket, at hun kom helt fra Fredericia – men der blev sagt ”Det skal du ikke være ked af – der kommer folk helt fra Sjælland for at blive vaccineret her i Silkeborg!”

Jeg kalder det dårlig administration og manglende planlægning.

HDL skriver: ” Tak til et særdeles velfungerende system – lige fra bestilling til udførelse. Det kan jeg kun være tryg og stolt ved.”

Andre må konstatere, at det er KAOS ! Og rigtig dårligt i forhold til vores ældre og svage borgere.

For en ordens skyld – jeg hører til målgruppe 7 = borgere 80 – 84 år. Jeg brokker mig ikke på egne vegne. Jeg holder mig hjemme, overholder alle restriktioner og klarer mig selv med lidt hjælp fra familie.