Mange var mødt frem til demonstration på Rådhuspladsen i forbindelse med det netop afsluttede udbud på plejeområdet – og alle var de meget kritiske om udfaldet. En af tilhørerne var Viceborgmester Susanne Eilersen, der maner til ro.

”Det påvirker altid, når vores gode medarbejdere møder op og demonstrerer, og kommer med deres demokratiske ret. Det er jeg glad for, at de gør, for det skal vi være lydhøre overfor”, siger Susanne Eilersen.

”Vi har været igennem en lang proces, med et udbud som vi skal. Vi har mange skrappe krav, som vi sætter i udbudsmaterialet. En af de dele er, at virksomheden skal være solvent, altså om de har en sund økonomi, for vi vil ikke se, som i andre kommuner, at de går konkurs, så borgeren pludselig står uden hjælp og tryghed”, fortsætter hun.

”Men jeg kan godt forstå medarbejderne, der arbejder i én virksomhed, som så ikke har vundet udbuddet, at de bliver lidt frustrerede, men jeg er helt sikker på, at vi kommer til at mangle hænder fremadrettet, så alle de gode medarbejdere der står her kan sagtens få job, hvad enten det er i kommunen eller den virksomhed der har vundet udbuddet”, forklarer Susanne og fortsætter:

”Vi har brug for de gode kræfter der står her – og det at de står her viser også, at de brænder for deres job og vil det bedste for borgerne. Så det er jeg utrolig stolt over. Det er slet ikke noget negativt, at folk råber lidt op, når der sker en omvæltning som her”.

Hvordan sikrer I som politikere at sikre kvaliteten?

”For fem år siden var første gang vi gik i udbud, og før det var der en række leverandører der kunne byde ind, og der havde vi en frygtelig masse småleverandører, der gik til og fra og lukkede butikken. Derfor sagde vi, at vi kun ville have to eksterne leverandører, så vi havde større leverandører, der havde nok kunder i butikken til at det kunne løbe rundt”, svarede Eilersen og fortsatte:

”Serviceloven siger, at vi skal lave et udbud, og sidste gang vi lavede et udbud brugte vi meget tid på at få skrevet ned hvad der skulle være i dette udbud. Det gjorde vi fordi, det skulle leve op til vores kvalitetsstandarder, som vi synes er rigtig gode i Fredericia”.

http://bit.ly/lolalecture