I april måned inviterede Strategi for Udsathed og headspace Fredericia unge på gratis tacos, hygge og fællesskab. Der var fuldt hus til arrangementet og aftenen blev afsluttet med grin og kram. Arrangørerne gentager nu forårets succes, ved igen at indbyde til gratis tacobar i lokalerne ved headspace torsdag d. 7. november kl. 18:00 – 20:00.

Formålet med arrangementet er, at gøre det lettere for unge fredericianere, som føler sig lidt alene eller måske ensomme, at møde nye mennesker på tværs af hele byen, ved at invitere til fællesskab med mad som omdrejningspunktet.

Arrangementet er et blandt flere i Danmark, i uge 45, hvor der holdes fællesspisninger under navnet “Danmark Spiser Sammen”. Ensomhed mistrives i fællesskaber og fælles måltider er samvær med hinanden, hvor vi netop kan bekæmpe ensomhed, udvikle fællesskabet – og skabe nye fællesskaber. Det er det, landet gør i uge 45, hvor Danmark Spiser Sammen.

’Det her arrangement taler lige ind i hjertet af Strategi for Udsathed, hvor vi blandt andet arbejder for at få flere ind i fællesskabet og at forebygge ensomhed. Vi satser på, at tacobar bliver en fast tradition for Fredericias unge to gange om året, når Danmark Spiser Sammen’ siger Louise Gade Ellekrog, der er projektleder i Strategi for Udsathed.

I headspace Fredericia dækkes der hyggeligt op til 20 unge ved mindre borde i stueetagen, hvor der også er indrettet med sofaer, lænestole, daybeds og graffiti på væggene.

Vi har valgt at prioritere, at lave et mere ungt og afslappet og samtidig også et lidt mindre arrangement, end dem der ellers er i Fredericia. Især fordi vi ved, at mange af de unge, der kommer hos os, ikke har det godt med alt for store forsamlinger’ fortæller ungerådgiver i headspace Fredericia, Cecilie Roed Schultz.

Alle, der ønsker at deltage, kan tilmelde sig arrangementet på hjemmesiden www.danmarkspisersammen.dk

https://www.facebook.com/menyfredericia/

Skriv en kommentar