Studenterfester er normalt lig med ustyrlige mængder øl, glade studenter og høj musik. Det var da også tilfældet til en studenterfest på Trelde Mark, men her udviklede den sig til en endnu mere lykkelig (og spektakulær) dag. En af gæsterne gik nemlig i fødsel – og 01:38 kom en velskabt dreng til verden. Alt sammen fordi der var en jordemoder til stede.

Birgit Thalwitzer Enghild fra Jordemoder.dk tog som enhver anden gæst til studenterfest på Trelde Mark i Østerby. Hun var, sammen med sin mand Thomas, inviteret som enhver anden gæst, men netop Birgit skulle vise sig at få en helt særlig rolle i løbet af de sene timer. Ikke fordi hun skulle redde fordrukne studenter, men fordi hun skulle være med til at bringe et nyt liv til verden.

“Vi var til et studentergilde med et par og firs mennesker, hvor den ene gæst var gravid. Vi vidste på forhånd, at det ville være lige omkring terminsdatoen, så hun havde faktisk meldt til med forbehold for, at hun nu skulle gå i fødsel. Men der lavede min veninde en joke og kommenterede, at der jo var en jordemoder til festen også. Jeg svarede friskt på kommentaren, at kom vi dertil skulle jeg nok være klar”, fortæller Birgit Thalwitzer Enghild, der arbejder som jordemoder hos Jordemoder.dk.

(Foto: Privat)

“Men det endte jo så med, at der blev brug for min faglighed som jordemoder. Hun gik i fødsel og allerede klokken 23 var hun 6-7 centimeter åben. Da parret er fra Augustenborg kunne de ikke just komme tilbage og det ville ikke give mening at køre dem til Aabenraa – i hvert fald ikke uden de blev eskorteret”, fortæller Birgit og fortsætter:

“Men hun er andengangsfødende, første gang gik helt efter planen og der havde ikke været noget med denne graviditet. Derfor spurgte jeg hvordan hun ville have det med at føde i værtsparrets soveværelse, og det var hun. Hun fortalte at hun var helt tryg ved både at føde der og at det var mig der var der”. 

Den glade familie. Fra venstre storebror Noah, den nybagte mor Malene og den nybagte far Nikolai (Foto: Privat)

“Så spurgte jeg værtsparret om ikke vi måtte låne deres soveværelse til at lave en hjemmefødsel, og inden vi så os om havde de fundet voksdug, håndklæder og lagener frem – og ja, imens alt der her foregik bankede der jo moderne basmusik ud af højtalerne, det var jo en studenterfest”, lyder det med et grin fra Birgit.

“Vi måtte sende en stafet til Middelfart, hvor jeg har en kollega fra OUH der normalt arbejder med hjemmefødsler. Hun satte de nødvendige ting frem som vi så fik hentet. Så vi havde faktisk alt hvad vi havde brug for – og lidt mere til. Rikke, værten, havde også inviteret en tidligere kollega der er sygeplejerske, så jeg havde faktisk assistent på også. Det er ikke normalt, men det var da kun godt”, siger hun.

“Og så var forplejningen jo helt i top. Der blev både serveret dessert, nachos til natmad og alle de kolde drikke – og selvfølgelig isterninger, vi skulle bruge. Det var helt perfekt”, siger Birgit med et grin.

Fra venstre: Storebror Noah, den nybagte mor Malene, assistent sygeplejerske Dorthe Stegemejer og Jordemoder Birgit Thalwitzer Enghild. (Foto: Privat)

“Så var vi klar til at føde. Det gjorde vi klokken 01:38, hvor der kom en fin dreng til verden på Trelde Mark i Østerby til de vildeste jublende studenter. Det var helt vildt. De skrålede hip hurra det var min fødselsdag. De fleste var også skrukke inden de kom hjem. Det meste af familien var der også, så det var jo 25 mennesker i køkken-alrummet og ventede spændt. Der var sådan helt pinlig tavshed derudefra fordi de ville lytte med i hvad der skete inde i soveværelset”, forklarer Birgit Thalwitzer Enghild.

Til spørgsmålet om hvordan det var for Birgit at tage imod et barn på denne måde lød det tørt, “ja altså det er ikke længe siden jeg tog imod et barn i en P-kælder”. “Men det her det var da specielt. Både fordi det er familie, men også fordi der var så vild en stemning omkring det. Det er altså ikke hver dag sådan noget her sker”, fortæller hun.

Skriv en kommentar