En aktivitetsdag med musik, sol og god karma.

Det er, hvad man kan opleve, hvis man tager til strandfest ved cementbroen på Østerstrand mandag den 30. juni. Yusuf Matovu, Thomas Jensen og Mikko Kleist fra Fredericia står bag arrangementet, som de håber, vil bringe byens borgere lidt tættere sammen.

– Vi vil gerne samle borgerne og skabe liv i byen. I Fredericia har vi de perfekte faciliteter til at skabe masser af spændende arrangementer, men vi kunne godt ønske os et lidt større engagement fra byens borgere generelt, og vi håber, at vores strandfest kan være et skridt i den rigtige retning, siger de.

De tre arrangører kalder sig mønsterbrydere. De har alle tre været på afveje i deres yngre år, og derfor vil de også bruge strandfesten, som har det officielle navn ”Costa del Øster”, til at bryde eventuelle fordomme og sætte fokus på og skabe accept omkring byens subkulturer.

– Der er rigtig mange subkulturer i Fredericia, men de er meget adskilte. På sigt kunne vi godt tænke os at etablere et ungdomspanel, hvor de unge kan etablere fællesskaber og lave arrangementer til gavn for byen og borgerne. Og gerne lidt skæve arrangementer, siger Yusuf Matovu, der nævner hiphoppere, rockmusikere og graffitimalere som eksempler på nogle af subkulturerne.

Mange sponsorater

De tre arrangører finansierer strandfesten via en række sponsorater. De har samlet godt 15.000 kr. ind, og pengene skal dække udgifter til musik, scene og mad og drikke til de 15 frivillige.

– Derudover har Fredericia Kommune og Ungdommens Hus meldt sig som samarbejdspartnere. Vi har generelt mødt stor velvillighed; ellers ville arrangementet slet ikke være blevet til noget, siger Thomas Jensen.

Programmet for strandfesten er bredt, og appellerer til både børn og voksne. Blandt aktiviteterne er beach aerobics, zumba, fodbold, volleyball og mulighed for at sejle i kajak, og børnene kan bygge strandakvarier, fange krabber og løbe æggeløb. Livemusikken varetages af Suits Boulevard, Frank Goodfellaz og Chen Chizzle, mens DJ Wollau og DJ WMP spiller plader.

Strandfesten er et non-profit projekt, og de tre arrangører vil gerne gentage arrangementet, hvis det bliver en succes. Men de går også med planer om andre arrangementer.

– Vi har mange ideer, men vi vil helst ikke sige for meget om det endnu. Men vi håber, at vi kan fortsætte samarbejdet med erhvervslivet og kommunen, siger Yusuf Matovu.

Alle er velkomne på mandag. Festen begynder kl. 13 og varer ni timer.

På billedet øverst ses de tre arrangører. Fra venstre er det Thomas Jensen, Yusuf Matovu og Mikko Kleist.

Læs mere på http://www.facebook.com/groups/Original214/?fref=ts

(Foto: PR )