Debatindlæg af medlem af Danske Regioners bestyrelse og medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark for SF – Villy Søvndal, Gl. Bjert 39C, 6091 Bjert

Det er en meget stram aftale, der er indgået mellem regeringen og Danske Regioner om 
økonomien for 2022. Regionerne havde et ønske om et løft på driftsudgifterne på 2,1 mia. kr. for at klare det pres, der er affødt af flere ældre, flere kronikere, stigende medicinudgifter, voldsom stigning i søgningen til psykiatrien samt stigende forventninger i befolkningen til sundhedsydelser.

Aftalen giver kompensation for demografien – læs flere ældre – og en lille smule derudover. Som alle, der følger med i debatten ved, står vi med et sundhedsvæsen, der er hårdt presset af ovennævnte grunde samt den Corona epidemi, sundhedsvæsenet har skullet håndtere oveni. Derfor er det efter SF´s opfattelse skuffende, at regeringen ikke var villig til at sætte velfærden først og sikre flere penge til sundhedsvæsenet.

Nu må vi håbe på, at centrum-venstre flertallet i Folketinget kommer et trængt sundhedsvæsen til undsætning ved finanslovsforhandlingerne sidst på året. Der er brug for flere penge til den sundhedsreform, regeringen har bebudet, så vi fx bedre hjælper den ældre medicinske patient. Der er brug for at følge op på debatten om de utilfredsstillende forhold for fødende, så der er mere tid og mindre stress både for de fødende og de ansatte. Endelig har vi stadig forhold i psykiatrien, der ikke giver den hjælp til nogle af de mest udsatte grupper, der er brug for. 

Med håbet om at SF og regeringens øvrige støttepartier må lykkes med at presse regeringen til de forbedringer af den fælles kronjuvel, som vores offentlige sundhedsvæsen er, og som ikke lykkedes ved økonomiforhandlingerne.

Skriv en kommentar