Fredericia Byråd kunne på årets sidste byrådsmøde mandag aften godkende tre indkomne bud på køb af erhvervsgrunde, blandt andet i DanmarkC. Fredericia Shipping står for langt det største køb på 145.000 m2 i Taulov. Derudover køber Hotel Fredericia 4.800 m2 jord, der ligger i forbindelse med hotellet, og i Videnparken har tømrermester Thomas Hinge købt 3.500 m2.

”Det er godt nyt for Fredericia, at der er blevet solgt tre erhvervsgrunde. Det er et tegn på, at der er ved at komme gang i hjulene i Fredericia og det glæder mig utroligt meget”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Fredericia Shippings nyerhvervede grund på 145.000 m2 ligger i Kongens Kvarter i Taulov, og administrerende direktør for Fredericia Shipping, Klaus Andersen, udtaler i den forbindelse:

”Vi har igennem en længere periode været i dialog med primært kommunen, men også andre parter, om at finde et egnet område til at udvide og udvikle vores forretning på. Det har vi fundet i Taulov, hvor vi placerer os centralt med adgang til banespor og med optimale muligheder for at komplementere vores transport- og logistikaktiviteter på havnen. Det skal fremtidssikre vores forretning, så vi også fremover vil være i stand til at imødekomme markedets behov”.

Fredericia Shipping forventer at være i operation på området inden for et års tid, når lokalplan, tilladelser og diverse forberedelser er kommet på plads.

Hotel og tømrervirksomhed
Hotel Fredericia har købt 4.800 m2 jord syd for hotellet på Vestre Ringvej.

”Jeg er glad for, at vi har fået en købsaftale på plads. Det sikrer os mulighed for at kunne udvide hotellet i fremtiden”, siger Einar Kring, direktør for Hotel Fredericia.

Tømrervirksomheden Bent Ole Mortensen & Hinge P/S, der i dag har til huse på Nørrebrogade i Fredericia har købt 3.500 m2 på Vesterballevej.

”Jeg har købt grunden, fordi jeg ønsker at eje mine egne lokaler og bygge selv. Virksomheden er det seneste år blevet udvidet fra fem til elleve medarbejdere”, udtaler tømrermester og ejer Thomas Hinge.