Du kan du bestille tid hos Borgerservice og springe køen over, når du skal have nyt pas. Du kan også på forhånd udfylde ansøgningsskemaet digitalt og betale for passet. Begge dele vil forkorte ventetiden. Men husk under alle omstændigheder at få lavet nyt pas i god tid før sommerferien, hvor der kan være rigtigt meget pres på i Borgerservice.

”Vi udsteder godt 12.000 pas om året. Op til sommerferien ekspederer vi i maj og juni måned 1.000 pas flere end i de stille måneder. Det kan ikke undgå at skabe ventetid, selv om vi har alle kasser åbne,” fortæller Jette Møller, leder af Borgerservice.

Især torsdag eftermiddag er der risiko for længere ventetid, når man skal have nyt pas. På www.kolding.dk/pas  kan du se, hvornår der er størst risiko for ventetid i den travle tid op til sommerferien.

”Vi har netop fået installeret en ekstra fotostation i Borgerservice. Det vil hjælpe med at nedbringe ventetiden, og så håber jeg, at mange vil benytte sig af vores nye mulighed for at bestille tid, når de skal nyt pas. Hvis der ikke er ledige tider på det tidspunkt, hvor man har mulighed for at komme, kan man stadigvæk bare dukke op og trække et nummer,” siger Jette Møller.

Læs mere på kolding.dk