Butik Husflid på Østerbro i København er et overflødighedshorn af hobbytilbehør, vintagestof, papir, garn, broderi og meget andet. Hidtil har indehaver Rikke Hilbert ikke prøvet at besøge eller udstille på Kreative Dage, men det ændrer sig til efteråret, hvor hun “debuterer” som udstiller i Fredericia.

– Flere kunder har opfordret mig til at deltage – de taler begejstret om messen og fremhæver ikke mindst, at der er stor bredde i de produkter og områder, udstillerne repræsenterer. Så jeg glæder mig meget til at sætte ansigt på og tale med mange af de kunder, jeg ellers kun kender fra webshoppen, Instagram etc. Samt naturligvis til at møde en masse potentielle nye kunder, siger Rikke Hilbert med et smil.

Et af slagnumrene på Husflids stand bliver karklude. Det lyder måske ikke umiddelbart så spændende, men Rikke Hilbert har faktisk stor succes med sine “Ragattack” karklude, som er bæredygtige, farvestrålende og fulde af sjæl og historie.

– For et par år siden kom det frem, at de kendte engangsvaskeklude udskiller mikroplast, som er et stort problem for blandt andet verdenshavene. Det gav mig ideen til at omskabe frottégardiner fra 1960’erne og 1970’erne til karklude, fortæller Rikke Hilbert.

Med en mangeårige baggrund i genbrugsbranchen er hun skrap til at finde og opkøbe klassiske gardinstoffer i Danmark og andre europæiske lande. Hun vasker, klipper og syr dem om til det, hun ikke er bange for at kalde verdens bedste karklude.

– Kvaliteten var i top dengang, så de er nærmest uopslidelige, har en fantastisk sugeevne og er nemme at vride op. Desuden var der knald på farver og mønstre, så det er festlige klude med “sjæl”, som for mange giver nostalgiske mindelser om bedsteforældrenes hjem eksempelvis. Og nok så vigtigt: De belaster ikke naturen overhovedet, konstaterer Rikke Hilbert.

Man kan høre meget mere om Ragattack-konceptet og Husflids øvrige tilbud på Kreative Dage, som afholdes i MESSE C Fredericia den 27.-29. oktober 2017. Se evt. mere på www.kreativedage.dk.