Hver tirsdag fra den 11. juli til den 22. august kan du komme helt tæt på marsvinene i Lillebælt med galeasen Aventura, som sejler fra Fredericia Gl. Havn

”Vi er glade for at kunne tilbyde hvalsafari med afgang fra Fredericia. Lillebælt er en naturlig del af det at holde ferie her i området og med hvalsafarien direkte fra Gl. Havn kan vi tilbyde endnu en spændende attraktion for byens gæster”, siger turismekoordinator Verena Obertopp Knudsen i en pressemeddelelse.

Aventura har dagligt base i Middelfart Gl. Havn, og herfra har den sejlet adskillige hvalsafari-ture siden 2003. Skipperen Henrik glæder sig over det nye samarbejde med Visit Lillebælt/Fredericia:

”Nu kan jeg tage Fredericias borgere og gæster direkte med ud til marsvinene og fortælle om marsvinenes liv under overfladen i Lillebælt”, siger Henrik Traugott-Olsen, der er skipper på Aventura.

Kom helt tæt på marsvinene
Undervejs vil Henrik fortælle spændende historier og anekdoter om f.eks. lampeolien, som tidligere blev fremstillet af spækket fra marsvinene. Olien blev bl.a. brugt til gadebelysning i Fredericia, Middelfart og Odense. Du kan også blive klogere på marsvinet, jagten på marsvin og jægerne, og er du heldig, kan du høre marsvinet med et særligt lytteudstyr, som sættes ud, hvis vejret tillader det.

Turen foregår på dansk og engelsk, så både borgere, turister og gæster kan opleve hvalsafarien.

Afgange og booking
Fra den 11. juli til den 22. august – alle tirsdage kl. 14 og kl. 17 er der afgang fra Gl. Havn for enden af træbroen ved Café Mums i Fredericia.

Pris pr. deltager er 300,- for vokse/150,- for børn. Turene kan bookes på http://lillebaelt-waters.dk/da/hvalsafari-fra-fredericia

Oplev 6. juli festfyrværkeriet fra søsiden
Den 6. juli kl. 20.30-23.30 kan du komme på en særlig tur med Aventura. Her vil en guide fortælle historien om det berømte ’Slag om Fredericia’ den 6. juli 1849 set fra søsiden. Du kan også høre om marsvinene i Lillebælt og være heldig at opleve dem. Ved solnedgang sejler Aventura bag Den Gamle Lillebæltsbro, og som prikken over i’et vil du fra Lillebælt kunne opleve festfyrværkeriet fra Fredericia Vold kl. 23.00.

Pris pr. deltager er 300,- for vokse/150,- for børn. Turene kan bookes på: http://lillebaelt-waters.dk/da/6-juli-sejlads-med-aventura