I vinterferien har hele familien mulighed for at prøve kræfter med livet som soldat under de Slesvigske Krige i 1800-tallet. Der er blandt andet hesteskokast, skydespil, spionløb, granatkast og quiz med præmier, og så kan alle gå hjem med et diplom i rygsækken.

Aktiviteterne foregår fra tirsdag den 10. til torsdag den 12. februar kl. 10.00 – 14.00 og begynder ved Krudtmagasinet i Kastellet. Herefter fortsætter man ved Krudttårnet og slutter af ved Kongens Portvagt, hvor Museerne i Fredericia byder på en kop kakao eller kaffe. Udstillingerne i Krudtmagasinet og Krudttårnet vil være åbne for besøg.

Det er gratis at deltage i aktiviteterne, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig. Aktiviteterne tager ca. en time at gennemføre og retter sig primært mod børn fra 8-13 år og gerne i selskab med voksne. Se mere på www.fredericiahistorie.dk.

Program
Alle deltagere får udleveret en soldaterbog og skal løse en række opgaver, hvor de får et antal point afhængig af deres resultat. Pointene afgør, hvilken rang, man ender på, når opgaverne er løst.

Quiz – Tip 13 rigtige
Find oplysninger om Fredericias historie ved at se udstillingerne i Krudttårnet og Krudtmagasinet. De bedste besvarelser deltager i en lodtrækning om biografbilletter.
Sted: Krudttårnet, Krudtmagasinet og Kongens Portvagt.

Granatkast mod dåser
Fjern det prøjsiske flag fra Kastellet uden at skade Krudtmagasinet og byens indbyggere.
Sted: Krudtmagasinet.

Hesteskokast
Kast med en hestesko. Soldaterne i De Slesvigske Krige havde meget ventetid, som de blandt andet brugte på at konkurrere med hesteskokast og andre lege.
Sted: Krudttårnet.

Computerspil – Skyd svaret og Kend din by
Prøv to spil, der tester din viden om voldens og byens historie.
Sted: Kongens Portvagt.

Spionløb
Vær hurtig til at skaffe oplysninger om kanonerne på Danmarks Bastion.
Sted: Kongens Portvagt.

Tegning
Lav en flot tegning af Kastellet, Krudttårnet, Krudtmagasinet eller noget andet, der har med Fredericias historie at gøre. De bedste tegninger udstilles i Kongens Portvagt.

(Foto: Ole Olsen – Fredericia Kommune )