I dag blev der gjordt hovedrent i naturen, da Danmarks Naturfredningsforening afholdte sit årlige affaldsindsamlingsdag. En af dem der var med til dette, var tidligere byrådsmedlem i Fredericia, Inger Nielsen, der har sendt os denne beretning:

Jeg håber, at du som jeg og mange andre i Fredericia, ja landet over nød det flotte vejr ude i naturen i dag.

Jeg så mange af jer, da I kørte forbi, enkelte af jer smilede og vinkede venligt.
Det er selvfølgelig ikke jer, der smider affaldet ud af vinduet, når I kører forbi.
Men nogen gør det jo, det er jo en kendsgerning, når min mand og jeg kan samle fire sække affald på en lille strækning på Kolding Landevej.
Dagen fund var mange tomme dåser af forskellige mærker energidrik. Det må være en voldsom anstrengelse af tømme sådan en dåse, så voldsom, at du var nødt til at smide dåsen i vejgrøften.

At coffee to go også er blevet populært vidende dagens indsamling også om, især de mange plastiklåg. Næste gang kan du jo overveje, at tage dit papkrus og låg med hjem. Du kan også finde en skraldespand to go og benytte den.
Ship ohøj, nej ikke et skib, men nogle forladte Tall Ship plakater liger og vidner om et skibsforlis.

Kommunens folk må have givet op, da de skulle nedtage plakaterne. Nu er de samlet op og lagt i affaldsposen.

Godt det ikke var en valgplakat, så kunne der udskrives gebyr, men kommunen er jo nok selv hævet over den slags, tænker jeg.

Derudover var der jo alle de tomme dåser, madpakkepapir, cigaretæsker for ikke nævne alle de cigaretskodder der ligger alle steder, slikpapir og meget andet.

Solen lunede, der var forår i luften og naturen fik en hjælpende hånd.
Ses vi næste år😎, når naturen igen skal have en hjælpende hånd.

Hilsen Inger Nielsen

(Privatfoto)