Er der Vollsmosetilstande i Skovparken eller ej? Det vil Socialdemokratiet i Kolding Byråd have undersøgt efter JydskeVestkysten lørdag beskriver, at brandfolk gennem tre-fire år har ventet på politiet inden de kører ind i området.

– Det lyder jo helt vildt og det vil vi have en forklaring på, siger Socialdemokratiets borgmesterkandidat Christian Haugk i en pressemeddelelse. Han har derfor bedt om en redegørelse på først kommende møde i Økonomiudvalget.

– Jeg ønsker først og fremmest en redegørelse der belyser den faktiske virkelighed. Vi skal som byråd naturligvis vide hvad der sker – og også orienteres om, hvilke handlemuligheder vi som kommune har. Meget gerne i samarbejde med lokale borgere og foreninger, siger Christian Haugk.

Er der problemer, sådan som artiklen i JydskeVestkysten antyder, så skal der handles på dem.

I artiklen beskrives, at Trekantens Brand gennem tre-fire år har haft en aftale om, at politiet skal “for-tjekke” området, inden brandvæsenet kører ind for at slukke ildebrand i knallert, bil eller lignende. I samme artikel udtaler politiet, at Skovparken ikke er et sted hvor der er generelle problemer for politi eller brandvæsen.

– Vi må have at vide, hvad der er op og ned her. Ingen kan have interesse i at piske en stemning op.
Vi skal vide præcist hvad der ligger bag historien og om der er et reelt problem – eller hvad historien er et udtryk for. Derfor skal vi nu have klarlagt eventuelle problemers omfang og ikke mindst få sikret handling. Hvis der er noget om snakken skal der ageres omgående. Vi skal ikke acceptere den slags tilstande i Kolding.