Hvis man vil vide, hvad der rører sig netop nu indenfor metalmusikken på verdensplan, er det måske en god idé at lægge vejen forbi Ungdommens Hus i Fredericia i den kommende weekend.

Her afvikles metalfestivalen Metal Magic nemlig for syvende gang siden 2008, og i alt 38 navne er på plakaten. Som de foregående år er der i store træk tale om en blanding af unge bands på vej frem og mere etablerede navne. Det ældste band blev dannet i 1974.

– Thrash metalbandet Aura Noir fra Norge er det største navn, vi nogensinde har præsenteret på Metal Magic. Gruppen består af medlemmer fra de legendariske metal grupper Immortal og Mayhem, og der er tale om et band, som også lige så godt kunne spille på festivaler som Copenhell og Roskilde Festival, siger Martin Jørgensen, der er primus motor på Metal Magic.

Han har sammen med den øvrige arrangørgruppe travlt med at få de sidste ting på plads. Godt et par hundrede frivillige er klar til at hjælpe til på festivalen, hvortil der i skrivende stund er solgt næsten 400 ud af de 500 billetter, der er til salg. Det får Martin Jørgensen til at tro på, at man kan melde udsolgt i år.

Publikum fra hele verden

– Vi plejer at sælge 50 billetter den sidste uge og yderligere 50 i indgangen, og det passer med det antal mennesker, vi må lukke ind. Derfor tør jeg også godt tro på et overskud på den gode side af de 50.000 kr., siger han.

Festivalgruppen får hjælp af personalet fra Ungdommens Hus, når det gælder strøm, sceneforhold, regnskab osv., og eventuelt overskud går til husets koncertpulje.

I lighed med de bands, der optræder på festivalen, kommer godt halvdelen af Metal Magics publikum traditionelt også fra hele verden. Mange af dem overnatter på en teltplads ved siden af ungdomshuset, hvor der er plads til 150 telte. I selve huset er der også et antal sovepladser, som nogle af musikerne benytter. De større bands sover på hoteller rundt i byen.

Går det, som det plejer, vil Metal Magic forløbe uden nævneværdige problemer.

– Et år havde vi lidt problemer med tre polakker. De var ikke gæster, men hoppede over hegnet, og opførte sig ikke helt pænt. Dem fik vi dog hurtigt smidt ud. En anden gang kom en publikummer til at træde i nogle glasskår. Det er trods alt småting på i alt seks festivaler, siger Martin Jørgensen.

Mange metal-varianter

Thrash metal, horror country, hard rock …

Man kan opleve mange varianter af betegnelsen metal, hvis man går på musikalsk opdagelse foran de to scener på Magic Metal i weekenden.

Således spiller svenske Horisont 70’er-rock, Aura Noir fra Norge sværger til thrash-metal, mens Inquisition fra Chile har specialiseret sig i black metal. Bullet fra Sverige spiller hard rock, amerikanske Nunslaughter spiller death metal, og Rob Coffinshaker, der kommer fra Sverige, har horror-country med inspiration fra Johnny Cash på programmet.

Progressiv rock kan man høre, hvis man vælger at opleve italienske Dark Quarterer. Franske Hürlement spiller heavy metal, mens The World State fra Aarhus leverer Ennio Morricone-inspireret filmmusik.

Når det gælder den lidt mere traditionelle rock, er der lejlighed til at høre Silhouette fra Fredericia og Kolding, som i øvrigt får debut på Metal Magic.

Endvidere kan man opleve de to coverbands Leather Rebels, som spiler materiale af Judas Priest, og Black Sabbath Tribute. De spiller på Generalen i Prinsessegade henholdsvis torsdag og fredag.

På billedet øverst ses norske Aura Noir, som er det største navn nogensinde på Metal Magic-festivalen.

Metal Magic finder sted i dagene fra 10.-12. juli.

(Foto: PR )