Fremover kommer det hver mandag til at dufte af thaimad på havnen i Fredericia. Det sker, når Havnegrillen begynder atf lange thaimad over disken, hvor Jane vil lave lokale specialiteter.

Tommy “Pølsemand” Jensen er kendt for at prøve forskellige ting af. I sommer lancerede han monsterburgeren, som Fredericia AVISEN testede, og nu kommer der til at være thaimad på Havnegrillen hver mandag.

Og det er ikke hvilken som helst, der kommer til at lave maden. Det er Jane, der har lavet mad siden hun var omkring ti år gammel og har været i kokkefaget siden 14-15 års alderen, hvor hun startede i København.

“Jeg vil gerne dele det jeg laver hver dag. Det er god og sund mad,” siger Jane og kommer ind på, hvad det det er af retter hun kommer til at lave:

“Det bliver noget nemt streetfood agtigt, som folk skal kunne lide at spise. Det bliver sådan noget som stegte nudler og ris.”

Men hvorfor få thaimad ind i Havnegrillen? Det spørgsmål fik Tommy, som svarede følgende:

“Jeg tænkte hvad vi kan gøre for området her. Vi ville gerne gøre noget spændende og sjovt, og vi udnytter ressourcerne vi har med Jane. Derfor mener jeg, at Kanalbyen og området her kan hjælpe Jane med det hun brænder for,” siger Tommy.

I første omgang er det om mandagen, at der er thaimad på Havnegrillen, men på sigt kan det ikke udelukkes, at der kommer flere dage i ugen, hvor Jane kommer til at lange thairetter over disken.

“Jane kan godt lide at lave tingene, og hun brænder for det, og så kan vi se hvordan det går. Vi tester det i en periode, og så må vi se hvad der sker med det på sigt,” siger Tommy.

Jane har boet i Fredericia i omkring otte år, og hun føler efterhånden, at hun er faldet godt til

“I starten var der lidt stille, men det er blevet bedre. Det er en mindre by end København, men jeg kan godt lide byen, fordi det er mere personligt og alle kender alle,” siger Jane, som med sine år i byen også har lært potentielle kunder at kende:

“Jeg håber, at de kommer til at kunne lide hvad jeg laver. Jeg elsker glade kunder, så det er en bonus for mig,” slutter Jane.

Thaimaden vil være at finde på Havnegrillens menukort allerede fra mandag d. 21. oktober.

http://bit.ly/rosalecture