Mange glemte køkkenurter er nu ved at være tilbage i haverne. Et sted, hvor dyrkningen er
sat i ramme, er Fredericia, hvor urtehaven i Persillegartneriet i september bugner med smukke og særegne grønsager og urter. Men hvad er egentlig forskellen på en persillerod og en pastinak, og hvordan kan de bruges?

Grønsager på gammeldags manér

Kogekunstner, forfatter og foredragsholder med interesse i de nordiske urter, Anemette Olesen, viser dig rundt i Persillegartneriet og fortæller om de forskellige grønsager, og hvordan de kan bruges i madlavningen.

I Persillegartneriet dyrkes grønsager og frugt efter økologiske principper og ligesom i gamle dage – helt uden sprøjtemidler eller andre kemiske midler. Der dyrkes på et ca. ½ hektar stort areal, og gartnerne har selv bygget drivhus og arbejdsskur i genbrugsmaterialer.

Kom til mad-workshop

Efter rundvisningen kan du deltage i en mad-workshop med Anemette Olesen i udekøkkenet, hvor der tilberedes 8-10 forskellige retter af havens afgrøder over bål og grill. Workshoppen slutter af med en festlig buffet, og alle får opskrifterne med hjem.

Det er gratis at deltage i workshoppen men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig via mail: annemette.bargum@fredericia.dk senest den 15. september.

Køb grønt og lav din egen æblesaft
Du har mulighed for at købe økologiske grønsager af Persillegartnerne og forårs- og sensommerhonning af Fredericia Biavlerforening. Har du mange æbler i haven så tag dem med og lav din egen æblesaft med en gammel æblepresser. Husk at tage emballage med til æblemosten. Der er salg af kaffe og kage samt smagsprøver på hjemmebryg.

Program for lørdag den 20. september.
Kl. 10.00-10.45 Rundtur i Persillegartneriet med Anemette Olesen
Kl. 10.00-15.00 Salg af grønsager fra Persillegartneriet. Salg af honning, kaffe og kage og smagsprøver på hjemmebrygget øl. Pres dine æbler i æblepresseren.
Kl. 11.00-13.30 Mad-workshop og buffet med Anemette Olesen. Husk tilmelding!
Kl. 13.00-13.45 Rundvisning i Persillegartneriet med Anemette Olesen

Sted: Persillegartneriet, Museumsgården Kringsminde, Kringsmindevej 9, Egeskov v. Fredericia. Parkering ved Museumsgården Kringsminde.
Arrangør: Museerne og Persillegartnerne ved Fredericia Kommune. Støttet af Agenda 21, Fredericia.

(Arkivfoto- PR )