Region Syddanmark har fra den 28. marts 2015 ikke længere ret til at imødekomme borgernes anmodning om at få slettet deres egne oplysninger i Dansk AlmenMedicinsk Database (DAMD).

Det skyldes, at Rigsarkivet i dag har udstedt konkrete retningslinjer for aflevering af DAMD til Rigsarkivet. Det er sket i form af en såkaldt arkiveringsbestemmelse, som Region Syddanmark har modtaget her i formiddag.

Region Syddanmark er af Rigsarkivet blevet instrueret i, at regionen fra datoen for udstedelse af arkiveringsbestemmelsen ikke længere må slette oplysninger om enkelt-borgere i databasen.

Sletning lukker den 27. marts til midnat

Derfor bliver muligheden for at anmode om sletning af egne oplysninger fjernet fra regionens hjemmeside kl. 24.00 i dag den 27. marts 2015.

Alle borgere, der til og med i dag anmoder om at blive slettet fra DAMD, vil blive slettet. Dette sker, inden DAMD bliver overdraget til Rigsarkivet. Det betyder, at disse borgeres oplysninger ikke vil indgå i Rigsarkivets kopi af DAMD.

– Fra i morgen må regionen henvise borgere og andre til at kontakte Rigsarkivet i denne anledning, oplyser Region Syddanmark.