I forbindelse med projektet Åben Skole, har Erritsø Fællesskole lavet et samarbejde med bridgeklubben Fæstningen, der skal lære 8. årgang om Bridge og spillets hemmeligheder og udfordringer.

I dag gik det så løs på Erritsø Fællesskole, hvor eleverne havde besøg af ungdomslandstræner i Bridge, Morten Bilde. Det var den lokale bridgeklub; Fæstningen, der tog kontakt til kommunens koordinerende skoleleder, Søren Petersen for at lave et samarbejde med de kvikkeste elever i Fredericias folkeskoler, men desværre var der ingen, der meldte sig til at spille kort i første omgang. Skoleleder Kurt Roager Simonsen fra Erritsø Fælleskole så dog muligheden for at bruge Bridge på skoleskemaet og det er matematiklærer Mads Secher-Kiib glad for:

”Eleverne kan lære meget af det her. De arbejder både med strategi, analyse og koncentration. De øver sig i små hovedregninger, talforståelse og sandsynlighedsregning. De gør det i andet forum, end de er vant til, så selvom, det er matematik, så ser de det nok mere som leg”.

Matematik Mads Secher-Kiib ser flere fordele ved lære på andre måder.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

Analog vs. Digitalt

Der ligger endvidere mange sociale aspekter i at spille Bridge og lære på en anderledes måde.:

”Eleverne får også mulighed for at se, hvordan de reagerer, når de vinder og taber. De lærer at fordybe sig i fællesskab, og så ser vi også, at de faktisk ikke er kritiske som normalt, hvor de måske spørger: Hvorfor skal vi lære det?” siger Mads og fortsætter:

”Jeg ser muligheden for social dannelse også. Det er faktisk dejligt, at vi er sammen mere analogt. Der kan godt være for lidt af den slags i disse år. Eleverne skal også senere til gruppeeksamen sammen, hvor de skal arbejde 2-3 sammen, sådanne nogle spil. Her lærer man også meget af at se hinanden i spilsammenhænge.”

Der venter eleverne på Erritsø Fællesskole 8. klassetrin otte runder med Bridge de kommende uger, hvor de sidste to omgange bliver seriøse. Her skal eleverne nemlig dyste i en turnering.

Bridge, snacks og sodavand

Uffe Gren fra bridgeklubben Fæstningen guidede eleverne i Erritsø.

Uffe Gren fra ”Fæstningen” glæder sig også over samarbejdet:

”Vi har holdt en række møder inden, det her blev en realitet. Kurt Simonsen ønskede at bringe Bridge på skoleskemaet og det synes, vi er fantastik. Vi har fået støtte af Veluxfonden, og i den forbindelse købt de remedier, som vi skal bruge sammen med skolen. Eleverne får nu mulighed for at lære spillet at kende på bedste vis, da ungdomslandstræner Morten Bilde er til stede. Vi håber, at vi får flere medlemmer af det, det er da klart. Men vi gør det også, fordi vi elsker spillet. Men i fremtiden kunne jeg sagtens se det her som en mulighed for, at flere starter med at spille Bridge. Det kunne f.eks. være klubarrangementer med bridge, snacks og sodavand, hver fjerde fredag,” fortæller Uffe Gren og fortsætter:

”Skulle der sidde nogle talenter får vi også mulighed for at spotte dem tidligt, og hvem ved; toppen af pyramiden kan måske komme langt, og i Danmark har vi mange muligheder, faktisk har Danmark været vært for VM i juniorbridge flere gange.”

Eleverne elsker det

Imens Fredericia Avisen var til stede, var der godt gang i bordene og koncentrationen var stor, men det lykkes os at få et interview med Laura Steiner Jensen.

”Det er utrolig sjovt. Jeg har spillet meget kort med mine bedsteforældre, men det her har jeg ikke prøvet før. Det er dejligt at prøve noget andet i skoletiden, og så kan jeg faktisk godt lide at lære nyt. Det her er samtidig noget, vi kan bruge bagefter også, og jeg kan vise mine bedsteforældre et spil, vi ikke har spillet før, det synes, jeg er sjovt. Det er godt at bruge sin hjerne”, fortalte den 14-årige skoleelev på Erritsø Fællesskole med et stort smil.