En bulgarsk transportvirksomhed blev mandag den 1. maj 2017 idømt en bøde på 50.000 kr. ved retten i Kolding. Samtidig blev lastbilchaufføren idømt 40 dages fængsel og udvisning af Danmark i 6 år for brug af falsk førerattest.

Den 3. oktober 2016 standsede Tungvognscenter Syd en lastbil fra en bulgarsk transportvirksomhed ved Vejle. Chaufføren er makedoner og skal derfor have en førerattest.

”Chaufførens førerattest så underlig ud, så politiassistenten undersøgte sagen nærmere. De bulgarske myndigheder oplyste, at der ikke var udstedt førerattest til chaufføren, og at den fremviste attest var falsk,” forklarer specialanklager ved Sydøstjyllands Politi, Pernille Moesborg.

Chaufføren blev standset igen 8. november 2016 og denne gang blev han anholdt.

Om sagen mod virksomheden oplyser Pernille Moesborg: “Normalt er bøden for ikke at sørge for en førerattest til sin chauffør på 35.000 kr. I denne sag blev der udmålt en skærpet bøde, fordi chaufføren ikke blot kørte uden førerattest, men fremviste en falsk”.

Den bulgarske virksomhed har nægtet sig skyldig og har taget betænkningstid i forhold til dommen.

Førerattest

En attest udstedt af et EU-land til en transportvirksomhed (hjemmehørendei det EU-land), der attesterer, at en tredjelandsborger ansat i virksomheden er ansat på samme løn og arbejdsvilkår som landets egne borgere. Førerattesten skal medbringes i lastbilen og er et krav for at f.eks. en makedonsk statsborger må køre for en bulgarsk virksomhed i EU.